Kontrat otomatik uzadı mı, evden çıkabilir miyim?
Merhabalar.
1 Nisan 2011 tarihinde yapmış olduğumuz kontrat var. Kira bedeli 550 TL ve 500 dolar depozito.
Ev sahibi Mart 2012 de arayıp, yani kontratın dolmasına 1 sene kala kirayı 600 tl yapacağını söyledi, bende onayladım.
Bu sene ise aramızda bir görüşme olmadı, kirayı 600 tl olarak yatırmaya devam ettim.
Ben 1-2 ay içerisinde evden çıkmayı düşünüyorum.
Sözleşmeyi 1 nisan 2011 de yaptık, şu an 15 ağu. 2013 yani 2,5 yıl olmuş.
Yaptığımız sözleşme her sene Nisan ayında otomatik uzuyor mu?
Yani ara aylarda ben çıkmak istediğim zaman çıkamayacak mıyım?
1-2 ay içerisinde çıkmak istesem ev sahibi benden nisan ayına kadar olan kiraları mı talep edecek?
500 dolar depozitoyu vermeme gibi bir durumu var mı? Evde hiç bir sorun, arıza, kırık dökük yok.
Yani bu depozito tamamen ev sahibinin iyi niyetine mi bağlı?
Kiralarımı her ay düzenli olarak öderim. En fazla 1-2 gün gecikir, o da hafta sonuna geldiği için veya maaşım 1-2 gün geç yattığı içindir.
Nasıl bir yol izlemeliyim.
Teşekkür ederim.
Cevap: Kontrat otomatik uzadı mı, evden çıkabilir miyim?
Evet kira 1 yıl uzamış görünüyor.
Siz ev sahibine evden çıkacağınızı söyleyin karşıdan bir talep gelmez ise, yazılı olarak karşılıklı sözleşmeyi sonlandırabilirsiniz.
Eğer ilerki ayların kiralarını talep ederse yerinize kiracı bulmayı falan teklif edip anlaşma yoluna gidebilirsiniz.
Depozitodan ev sahibi para keserse bunun nedenini belirtmek zorunda ve evde bir hasar var ise bunun eski haline getirilmesini isteyebilir Yada kendisi eski haline getirip fatura bedelini depozitodan kesebilir.İhtilaf halinde dava açma hakkınz vardır.