Pedagog görüşlerinin önem derecesi
Eski eşim boşanma sonrası beni işyerimde tehdit ettiği için uzaklaştırma aldı.Çocuklarla kişisel ilişkisinde değişiklik olmadı.Çocuklar 4 ve 5 yaşında.Çocuklar Ağustos ayını onun yanında geçirecekler.Ben onun yanında çalışan biriyle bazı teknik konuları konuşuyorum(çocukların alınması ,geri getirilmesi,saatler,vs.)Bayramda çocukların bir sesini duyayım diye aradım,şöyle bir yanıt geldi:".....Bey çocukları pedagoga götürüyor,pedagog anneyle görüşmeleri şu an için sakıncalı demiş,o nedenle kusura bakmayın."Çocuklarla babanın kişisel ilişkisi için tesis edilen bir sürede babanın pedagogdan nasıl bir yardım aldığı,bu pedagogun görüşlerinin nasıl olacağı(baba beni iyi anlatmayacak tabii),çocukların bir çeşit beyin yıkamaya tabi tutulup tutulmayacaklarını bilmiyorum(belki de hergün götürmeye kalkıyor)Ben böyle bir pedagog görüşüyle mağdur edilebilir miyim,çocuklar çok sık pedagoga gidip bir çeşit koşullanma yaşarlarsa bunu ispat edip pedagogun aleyhine dava açabilir miyim,neticede çocuklar sağlıklı,okula gidiyorlar ve okulun psikologu gelişimlerinin çok iyi olduğuyla ilgili raporlar yazıyor zaten.Bir kötü niyet varsa sizce neler olabilir,ben neler yapabilirim,teşekkürler.
Cevap: Pedagog görüşlerinin önem derecesi
Çocuklarınızın babalarından dönmelerini bekleyin. Boşuna paranoyalarla kendinizi meşgul etmeyin. Çocukların velayetleri sizde ve mahkeme haricinde çocuklarınızı öyle raporla falan sizden alamazlar.