Bireysel kredi borcumdan ailemin evine haciz hak mı ?
Merhabalar.
Garanti bankasından çektiğim bireysel krediyi ödemediğim için (ikametim aileme kayıtlı bulunduğu için) aileme ait (müstakil bina) tapulu mülke veya aileme ait eşyalara haciz gelmesi mümkün mü ?.
Kredi miktarı 10,000 TL (ana para)
yaklaşık 3,000 geri ödeme yapıldı.
Yaklaşık 2 senedir ödeme yapmıyorum.
11,000 ödeme istiyorlar (yarısını ödersem haczi erteleyeceklermiş)
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
Cevap: Bireysel kredi borcumdan ailemin evine haciz hak mı ?
Doğal olarak "oturduğunuz eve" hacze gelinir. Ancak ev sizin üstünüze olmadığından haczedilemez.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Doğal olarak "oturduğunuz eve" hacze gelinir. Ancak ev sizin üstünüze olmadığından haczedilemez.
Peki ev eşyaları haczedilir mi ?
Borçlu ile aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için gerekli her türlü eşya haczedilemez deniyor ama bunun taktiri icra memuruna bırakılıyor.
Eşyalardan çift olan varsa televizyon buzdolabı vs biri hakkında haciz kararı verebilir. Birde haciz edilecek eşyanın ekonomik değeri olacak.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Borçlu ile aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için gerekli her türlü eşya haczedilemez deniyor ama bunun taktiri icra memuruna bırakılıyor.
Eşyalardan çift olan varsa televizyon buzdolabı vs biri hakkında haciz kararı verebilir. Birde haciz edilecek eşyanın ekonomik değeri olacak.
Ama ben ailemin yanında kalıyorum. ve onların eşyalarını kullanıyorum ?
yani evde onların eşyalar da ? benim borcumdan dolayı onların eşyalarını almaları mümkün mü ?
(ilginize teşekkürler.)
Evdeki eşyalar için haciz işlemi son çıkan kanunun belirlediği sınırlar çerçevesinde yapılabilir(zaruri eşyaların haciz dışı tutulması, birden fazla var ise haciz uygulanması vs.).Evdeki eşyaların diğer ev halkının kişisel eşyası(mesela diz üstü bilgisayar gibi) olduğunu gösteren adlarına kesilmiş faturalar var ise bu eşyalar haciz dışı tutulur.Onun dışında sadece sözlü olarak ''ailemin evi, hiç bir eşyada benim değil'' diyerek eve icranın gelmesini engellemek ve haczi tamamen durdurmak elbette söz konusu değildir(zaten böyle olsa haciz işlemi hiç kimse için yapılabilir olmaz, her hacizle karşılaşan eşyaların tamamı ailemin der işin içinden çıkardı).Bilginize..