Zorla evlendirildiğini itiraf etme
Merhaba
Bir aylık evliliğimiz zina nedeniyle boşanma aşamasında. Zina ettiğini birini eve aldığını, 5 yıldır görüştüklerini, hatta düğün günü gelinliği ile bile mesajlaştıklarını telefonda itiraf ettirdim ve bunu kendi rızasıyla ses kaydı altına aldım. Bu esnada ailesinin Zorla evlendirdiğini itiraf etti. Zorla evlendirilmesinin nedeni de 5 yıldır görüştüğü evli kişi ile ilişkilerinin açığa çıkmaya başladığından, ailesinin memleketlerinden uzak biriyle evlendirip konu yayılmadan üstünü kapatmak istemeleri. Baskının nedenini sonradan öğrendim. Hatta babasının, annesinin yaptığı bu oyun yuzunden annesini kovduğu boşanma aşamasına geldiklerini şahitlerle ispatlayabilirim.
Sorum şu. 19 yaşında ailesinin baskısıyla evlilik yapıp 1 ay içinde de zina yapan birinin ailesi hakkında suç duyurusunda bulunabilir miyim.?
İyi bir Avukatım var. Kendisi suç duyurusunda ister şimdi ister boşandıktan sonra bulunabiliriz diyor. Dava açılıp açılmayacağını bilmediğini söylüyor.
Bu konuda forumdaki değerli hukukçuların görüş ve önerilerini bekliyorum.
Teşekkürler. Allah kimseyi mahkemeye düşürmesin. Beklemek Gerçekten çok zor.
Cevap: Zorla evlendirildiğini itiraf etme
Zina boşanma nedenidir. Ama ailenin baskı yapması suç teşkil edermi? Avukatınızın tereddütlerinde haklı.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Zina boşanma nedenidir. Ama ailenin baskı yapması suç teşkil edermi? Avukatınızın tereddütlerinde haklı.
Tesekkurler saolun.
http://m.haber5.com/haber/199367
Bu gibi bazi sitelerde ilgili haberler var. Henuz cikmamis olup cikacak bir yasadan mi bahsediyor acaba. Su an mevcut yasalarda bu suc degil mi acaba?
Burada şiddet yok başlık parası yok. Reşit olamayan birisi yok. Mahkemelerde herşey değişebilir. Eşiniz mahkemede muhtemelen ifade değiştirebilir.
Ona ait ses kaydini inkar edebilir mi. Ses kaydinda zorla evlendirildigini soyledi.
Alıntı:
ilbuono rumuzlu üyeden alıntı
Ona ait ses kaydini inkar edebilir mi. Ses kaydinda zorla evlendirildigini soyledi.
Ayrılmak istiyordum, ikna etmek için böyle birşey söyledim diyebilir. Zorla dediysem çok ısrar ettiler diyebilir.
Siz içinde bulunduğunuz durumdan kurtulmaya bakın. Şu andaki moral çöküntüsü ile herkesi cezalandırma intikam alma düşüncesindesiniz ama mahkeme süreçleri böyle işlemez. Mahkemede ses kaydı var şimdi bunları cezalandıracaklar gibi net bir aşama değildir.
Beni çok iyi anlamışsınız. Yapılanın yanlarına kar kalmamasını istiyorum.
Mahkeme nedir nerededir bilmediğim günlerde daha umutlu daha mutluydum..
Mahkemelerin 3 aydan 3 aya gün verip bir dosyanın 2 yıl da bitmediği bir düzende haklıyken bile mahkemeden hakkını almak imkansız.
Özetle:Devam eden boşanma davamdan da ümidimi kestim. Bana sonuç lazım. Süre uzadıkça ikinci kez kaybeden oluyorum.
Anlaşmalı boşanmak istediklerinde hukuk sistemine güvenerek kabul etmemiştim. Yanıldım. Sürenin bu kadar uzayacağını bilmiyordum.
Anlaşmalı boşanmayı kabul edeceğim. Fakat ispatlayabilirsem ortada bir suç olduğunu düşünüyorum. Maksadım sonuç almak değil. Anlaşmalı boşanma şartlarını belirlemek. Ortada bir kız çocuğu var. Babası olarak Çocuğumu almak.
Siz değerli hukuk mensuplarından görüş almak istiyorum. Bu zorla evlendirmenin muhakkak bir suçu olmalı.
Yardım bekliyorum. Lütfen fikir beyan edebilirmisniz.
çoçuğunuzun yaşını bilmiyorum ama 6 yaşından küçükse almanız çok ama çok zor iddalarınızı ispatlasanız bile ikinci durum ise aile baskısı elinize hiçbir şey geçeçeğini sanmıyorum bence kesinlikle bulaşmayın derim bana göre yapacağınız en akıllıca şey elinizdeki delilleri karşı çoçuğun velayetini tarafınıza bırakmasını sağlayacak şekilde anlaşmalı boşanmanızdır en kısa yoldan ..... yoksa çok ama çok yıpranırsınız...