İptal kararı ne şekilde uygulanmalıdır?
Ekim ayında yaptığım bir başvuru idarece engellendi ve bu işlemi dava edip iptal edilmesini sağladım. Şimdi idare başvurumu ekim ayındaki şekliyle yürütmek yerine bana farklı gerekçeler sunuyor. İptal edilen işlemin o günün koşullarına göre kaldığı yerden sürdürülmesi gerekli değil midir? Başvuru şartları o gün de aynıydı bugün de aynı. Ancak idare başka gerekçelerle başvuru şartı taşımadığımı iddia edip iptal kararını eksik uygulamaktadır. Eğer başvurum iptal edilmeseydi bugün başvurum istediğim gibi sonuçlanmış olacaktı.
Cevap: İptal kararı ne şekilde uygulanmalıdır?
Alıntı:
bykync rumuzlu üyeden alıntı
Ekim ayında yaptığım bir başvuru idarece engellendi ve bu işlemi dava edip iptal edilmesini sağladım.
Anlatımınızdan anladığım kadarıyla; idareye yaptığınız "başvurunun engellenmesini" iptal ettirmişsiniz. (Örneğin; atanma talebi içeren dilekçenizi idare kabul etmiyor) Bu halde, başvurunuzu karara istinaden idare kabul etmek zorunda. Ancak, idare başvurunun içeriğindeki talebe olumlu yanıt vermek zorunda değildir. Talebinize olumlu yanıt alamamanız halinde bu işlemi de ayrıca iptal ettirmeniz gerekecek.
Teşekkürler.
Sorun şu ki idare iptal kararını uygularken eksik uygulama yapmıştır. O gün başvurum reddedilmese idi hem atamam olacak hem de yöneticilik görevim sürecekti. (red işlemi şimdi iptal edildi.) idare iptal kararını uygularken atamamı yapıyor fakat hala üzerimde olan yöneticilik görevimi sonlandırıyor. Sorun burada bunu da yeniden dava etmem gerekiyor sanırım.
Alıntı:
bykync rumuzlu üyeden alıntı
Sorun burada bunu da yeniden dava etmem gerekiyor sanırım.
Bu talep için de süre aşımı söz konusu olabilir. Dava açılırken istem hatası yapmışsınız gibi...
mahkeme kararı 24 haziranda bana tebiğ edildi. idare atamamı (bana göre eksik olarak) 18 temmuzda gerçekleştirdi. sanırım süre bakımından bir sorun yoktur. haftaya dava açacağım diye planladım.
Ben davayı açarken atama başvurumun reddi işlemi iptal edilsin diye dava açtım ve iptal de edildi. şimdi iptal kararı sonucu idarenin başvurumu ekim ayındaki şartlara göre yürütüp sonuçlandırması gerekir diye düşünüyorum. yüzlerce emsal var o tarihte başvurusu reddedilmeyenler şu an görevdeler ancak ben mahkeme kararı sebebiyle atandığımdan sadece bana uygulanan bir kararla karşı karşıyayım
o günki duruma döndürür iptal.