MaaŞta 2 İcra kesİntİsİ ve maaŞtan gerİye kalan 150 tl geÇİm payi
Merhaba arkadaŞlar benİm maaŞim Üzerİnde zİraat bankasindan kullanmiŞ olduĞum bİr kredİden dolayi aylik 800 tl kesİntİ yapilabİlİr dİye taahÜtlÜ bİr İcra kesİntİsİ vardi ancak ben baŞka bİ kredİden dolayida İcraya dÜŞtÜm banka maaŞinda İcra varsa kefİllerİnden keserİm yoksa İmza ver maaŞimdan 2 İcra bİrden kesİlebİlİr dİye kefİllere dokunmayim dİyerek benden taahhÜt alip maaŞima İkİ İcra bİrden koydu toplam İkİsİne aylik 1300 lİra İcra kesİlİyor 800 bİrİ 500 bİrİ 200 tlde kİra kesİlİyor yaklaŞik 8 aydir durum bÖyle elİme 150 tl kaliyor Çoluk Çocuk perİŞan olduk toplam 30.000 tl borÇ var maaŞ aldiĞim bankada hİÇ bİr İcralik sorunum yok maaŞ aldiĞim bankada vakifbanktir. BorÇlarimi kapattin tek bİr kredİ yapin dİyorum sİcİlİn bozuk dİyor maaŞ aldiĞim banka bİle kredİ vermİyor benden 2 İcra bİrden kesİlİyor perİŞanim ne yapmaliyim.
Cevap: MaaŞta 2 İcra kesİntİsİ ve maaŞtan gerİye kalan 150 tl geÇİm payi
Banka bir şey yapmamış ki,
2.icra kesintisine onay vererek siz kendiniz yapmışsınız herşeyi.
2.kesinti için onay verirken maaşınız daha mı yüksekti de şimdi kalan miktar öncekine göre daha az ??
yeniden yapılandırma yoluyla icra konuldu maaşıma önceden taksitlerim birisi 500 diğeri 250 idi yapılandırmada taksit sayısı 24 den fazla olmuyormuş 24 taksite böldü yapılandırmayı aylık ödeme şeklinide maaşıma icra koyarak kesiyor elden yatıramıyorum yani icraya düşen meblayı 24 taksite bölünce birisi 800 tl diğeri 500 tl oldu ben toplam 750 tl taksiti ödeyemeyip icraya düştüm banka benden 1300 tl kesiyor yapılandırmada 24 taksitten fazla yok diyolar varsa benim işim kolay ama 24 taksitten fazla taksit yapmıyorlar
Siz toplamda taksitleri 750 tl olan ödeyemediğiniz kredilerinizi yapılandırdınız ve yapılandırma sonrasında da taksitleri ödeyemediğiniz için icra takibine uğradınız ve bunun sonucunda da maaşınızdan 2. icra dosyası için de yazılı onay mı verdiniz?
Eğer evet 2.icra kesintisi için de yazılı onay verdim diyorsanız, yapabileceğiniz hiç bir şey yok, yakınlarınızdan birinin kredi çekmesi ve sizin o kredi ile borçları kapatmanızdan başka bir çözüm yolu görünmüyor bence.
maaş aldığım banka vakıfbank toplam 30.000 lira kredi borcumu kapatıp tek kredi yapmıyor çıkmaza girdim sizede teşekkür ederim.ilginize kolay gelsin
- - - Updated - - -
kefillerden keserim dedi iki kefilim var ikiside mesai arkadasım adamlar zaten zar zor geçiniyor borçları çok kefillerle aramızda kötü şeyler olacaktı bende kabul ettim 2. icrayı maaşıma koydularrr.
icra hukuk mahkemesine yanıltıldım,bu nedenle icra onayı verdim.sosyal durumum ortadadır,bu nedenle taahhütlerimin iptali ile maaşımdan 1/4 kesinti yapılsın diye başvurun mahkeme sizin gelirinizi araştırıp karar verir.taahhütlerinizi iptal eder.ayrıca ilgili banka ile görüşüp,çok sıkıntıda olduğunuzu bu nedenle banka önünde çocuklarla açıklama yapacağınızı ifade edin.yararlı olur.hatta bir kararla borcu iptal dahi edebilirler.yani her yolu deneyin.gazanız mübarek olsun.
Alıntı:
polatlıspor rumuzlu üyeden alıntı
icra hukuk mahkemesine yanıltıldım,bu nedenle icra onayı verdim.sosyal durumum ortadadır,bu nedenle taahhütlerimin iptali ile maaşımdan 1/4 kesinti yapılsın diye başvurun mahkeme sizin gelirinizi araştırıp karar verir.taahhütlerinizi iptal eder.ayrıca ilgili banka ile görüşüp,çok sıkıntıda olduğunuzu bu nedenle banka önünde çocuklarla açıklama yapacağınızı ifade edin.yararlı olur.hatta bir kararla borcu iptal dahi edebilirler.yani her yolu deneyin.gazanız mübarek olsun.
Bunların faydası olacağını düşünmüyorum. Mahkemeler sırf taahhüt belgesi imzaladın diye hapis cezası kararı veriyorlar.
Bankaların çoğu halka açık ticari kurululuşlar sırf size acıdılar diye borç silmezler, bunların hukuki süreçlerini takip ederler, yakalarlarsa tabir caiz ise donunuza kadar alırlar.
Şu anda tek gerçekci yol Erdoğan Kırcalı' nın yazdığı yoldur. Geçmiş olsun.