Alay Edilme + Küçük Düşürülme Davası
Merhaba,
Birkaç gün önce bir teknoloji mağazasına bir ürünü temin etmek için gittim. Yaklaşık 1,5-2 saat gezindikten sonra hangi ürünü alacağıma karar verdim. Hemen sonra orada çalışan bir eleman gelip yardımcı olmaya çalıştı, ürünü gösterdim ve kayıt yaptıktan sonra ürünü bana verip kasaya götürebilirsin dedi. Ürünü kasaya götürdüm ve kasadaki adama ürün 5 dakikalığına dursun hemen geliyorum dedim. Kasadan ayrılmamla beraber ürünü bana veren ve yanındaki 3-4 elaman gürültülü bir kahkaha ardından "Alamadı" diyerek gülmeye ve bana bakmaya devam ettiler. Kasaya geri dönüp ödemeyi yaptıktan sonra mağazaya ilk geldiğimde ürününün özellikleri hakkında bilgi veren elamanı gördüm. O elaman ürün yeterli gelmezse getir bir üst modeliyle değiştiririz demişti. Yanına gittim, böyle böyle demiştiniz olmazsa geri getiririm deyip teyit ettirdim. Adam onayladı, tabi bu sırada yanında o gülen saygısızlardan biri duruyordu ve hala bana sırıtıyordu. İşin özeti müşteri olarak gittiğim yerde küçük düşürüldüm ve alay konusu yapıldım. O mağazaya herhangi bir geri dönüşte henüz bulunmadım. Bu durumda ne yapabilirim?
Saygılarımla.
Cevap: Alay Edilme + Küçük Düşürülme Davası
Mağaza müdürüyle konuşun bence.
Bu yazınızı Müşteri hizmetlerine şikayet yazısı olarak gönderin
Merhaba,
Cevaplariniz icin cok tesekkur ediyorum. Magaza yoneticileriyle konusmayi dusunmuyorum, bir daha olmaz deyip geri gondereceklerini dusunuyorum. Acikcasi gozleri biraz korksun istiyorum, gercekten cok sinirlendim, mubarek bayram gunu canimi sıktılar. Ne yapsam? Yok mudur gozlerini korkutabilecegim bir kurum?
Saygilarimla
Yapılan saygısızlık mağazanın ciddiyetsizliğinden kaynaklanıyor sanırım.Bence en etkili yol orada isimlerini almak ve şikayet etmekti.Şu dakikadan sonra tek başınıza bu durumu ispat etmeniz zor.Muhtemelen şu dakikadan sonra olayı orada hatırlayan(işlerine de gelmediği için) çıkmayacaktır.Biz kendi aramızda bir şeye güldük yada başka bir kişiyle şakalaşıyorduk gibi cevaplar da muhtemel cevaplar arasında.İnternette etkili şikayet siteleri var, oraya bu durumu yazmanız etkili olabilir.Mağzanın adı ve hangi şubesi olduğunu belirtirseniz saat kayıtlarıyla o sırada hangi çalışanlar varsa uyarılacaktır.Onun dışında iş davaya gelirse mahkemeler kanıtla, delille, belgeyle yürür.Bu tarz durumlardan bir sonuç elde etmeyi beklemek gerçekçi olmaz.Boş yere sinirinizi bozmayın, cahil ve saygısız insanlar yüzünden.Şikayet sitelerindeki yazınızdan sonra muhtemelen yetkilileri tarafından aranırsınız zaten.Geçmiş olsun.