0,9 gram esrar maddesiyle yakalandık
Slm hocam iyi formlar bir gün arkadaslarım içelim diye ısrar ettiler bende daha 1 defa kullanmıştım 2 ay öncesinde ve kıramadım onları ama nerden bile bilirdim ki başımıza böyle bir şey gelecegini. derken parayı verdim o ikisi aldı geldi sonra ilk birinin elindeydi bakmak için aldım elime sonra diger bakma istedi ona verdim bu arada 3 kişiyiz. sonra narkotik ekip bizi takip etmiş ve bizi arayacaklarını sölediler üzerimizi aradılar bizde çıkarttık verdik sonra ifademizi aldılar ben ellemedigimi ve haberimin olmadıgını söledim o anki durumumla sonuçta ögrenciyim ve bir gelecegim var sonra parmak izinden tesbit edilmiş 12 noktada tam uyuşuyormuş.tcknın 91/1 maddesi geregi ayrı cezalandırılmasına,süpheliler hakkında tcknın 53/1,2,3 maddesinin uygulanmasına,tcknın 54/4 maddesi gregi müsaderesine karar verilmesine talet olunur yazıyor ama sordugum kişiler en fazla denetimle yırtarsın diyor ama ben günlerdir uyuyamıyorum :((( ve 6 ay oldu içmiyorum zaten 1 sefer içmiştim mahkeme günü ise 07.11.13 ve kadıgın altında 1-ikrar 2- ekspertiz raporu yazıyor beni aydınlatırsanız sevinirim bu konuda :(
- - - Updated - - -
üniversite durumum ne olur lütfen yardım olurmusunuz :'(
- - - Updated - - -
önceden hiç bir sabıkam yok ve ifadelerdede farklılıklar var sonuç ne olur aceba yardımcı olurmusunuz
Cevap: 0,9 gram esrar maddesiyle yakalandık
Denetimli serbestilik kararı vermek hakimin takdirindedir (tck 191/2). Denetimli serbestlik verirse siz de yükümlülükleri yerine getirirseniz dosya düşer. Hakimiz takdirini için duruşmalara düzenli giderseniz ve suç sabitse uzatmayıp ikrar ederseniz yani dürüst olursanız etkileyebilirsiniz kanaatindeyim.
Üniversiteye girmenize engel olacak bir husus yok. Ancak mezun olduktan sonra memuriyet için engel bir durum ortaya çıkabilir. Bir avukata başvursanız daha lehinize olur.
MERHABALAR benımde bu konu hakkında bır sıkıntım var nasıl bır yol ızleyecegımı bılmıyorum.kardesın bır kac kere ayakta duramayacak halde gelmıs her hangı bır uyusturucu kullanmasından korkuyorum.kendısıne sordugumda bana bı sey kullanmadıgını soyluyor fakat ınanmıyorum.polısı karıatırmadan nasıl tahlıl yaptırabılırım dıye dusunuyorum ama eger karısırsa polıs ısın ıcıne kardesım herhangı bır ceza alırmı
kardeşim gözlerinden bile belli eder kırmızılık var ise süphelenebilirsin hal ve hareketlri degişir yani her türlü belli eder zaten önemli olan senin karşına alıp konuşman dili damagı kurur çok yemek yer vs. bunlardan çok rahat anlaşılır. iyi formlar bu arada sametis hocam çok teşekkür ederim ama ben ilk ifadede farklı ifade verdim ve anlaşıldı dokunmadım dedim ve parmak izim çıktı mahkemede grçekleri anlatma fırsatım varmıdır aceba
Herkesin adil yargılanma hakkı vardır. Tabi anlatabilirsin. Hakimi bir daha suç işlemiyeceğine inandırman için pişman olduğunu, öğrenci olduğunu vs gibi durumları ortaya koy. Duruşmalara kesin git derim korkma.
çok teşekkür ederim hocam beni aydınlattın çok saol gerçkten Allah razı olsun. Allahın izniyle kurtulurum bu dertten inşallah. Rabbim herkese dogru yolu gösterir inşallah.