Cevap: İnternet dolandırıcılığı
Şikayetçi kısmına kendi adınızı ve TC kimlik numaranızı yazmalı, sanık kısmına ise şikayetçi olduğunuz, dolandırıcık yaptığını düşündüğünüz GERÇEK ŞAHSIN ismini, adresini yazmalısınız. Şirket yaptıysa ticaret sicil gazetesinden şahsın bilgilerini sorgulayabilirsiniz. Şirketin cezai sorumluluğu yoktur, kişinin kim olduğunu bilmeseniz dahi .... şirket yetkilisi şeklinde suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Teşekkür ederim efendim çok yardımcı oldunuz.
Feyz bey sizden bir ricam olacaktı lütfen yardımcı olunuz. İki gün önce bir internet sitesinden bir ürün sipariş ettim ödemeyi kredi kartıyla peşin olarak yaptım. Mağaza sahibi beni bugün arayıp ürünü kargoya verdiklerini söyledi ve bana kargo takip numarası verdi. Ancak kargo sayfasına girdim ve böyle bir numara yok yazısı cıktı. Siteye giriş yapayım dedim ama baktım sayfa acılmıyo Server Error in '/' Application. Exception of type 'System.OutOfMemoryException' was thrown. buna benzer yazılar cıktı. Şimdi ben dolandırıldım mı :( lütfen bana yardımcı olun ben ne yapmalıyım :( şimdiden teşekkürler.. iyi çalışmalar..
Kargo şirketinin müşteri hizmetlerini arayıp isminizle sorgulama yaptırın var mı adınıza bir gönderi öğrenin intersitesinin sayfasında server sorunu olmuş almanca yazıdan öyle anlaşılıyor bir süre sonra tekrar deneyin. İnternet sitelerinden alış veriş yapmadan önce bir araştırma yapın fiyat arama siteleri var mesela akakce.com gibi çoğu oraya üyedir gecikme, eksik veya yanlış ürün gibi şikayetlerinizi yapabileceğiniz sayfaları var yazınca cevap veriyorlar takip ediyorlar bütün yolları denemenize rağmen netice alamazsanız o zaman adli yollara müracaat edersiniz boşa emek ve masraf harcamamak adına bu bilgiyi değerlendirmenizi öneririm.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kargo şirketinin müşteri hizmetlerini arayıp isminizle sorgulama yaptırın var mı adınıza bir gönderi öğrenin intersitesinin sayfasında server sorunu olmuş almanca yazıdan öyle anlaşılıyor bir süre sonra tekrar deneyin. İnternet sitelerinden alış veriş yapmadan önce bir araştırma yapın fiyat arama siteleri var mesela akakce.com gibi çoğu oraya üyedir gecikme, eksik veya yanlış ürün gibi şikayetlerinizi yapabileceğiniz sayfaları var yazınca cevap veriyorlar takip ediyorlar bütün yolları denemenize rağmen netice alamazsanız o zaman adli yollara müracaat edersiniz boşa emek ve masraf harcamamak adına bu bilgiyi değerlendirmenizi öneririm.
Engin Bey dediğiniz gibi yaptım. Bana verdikleri fatura numarasıymıs isim soyisim verince öyle buldular haklısınız. ve internet sitesi de geçici olarak servis dışı olmuş. Ayrıca site akakce com üyeymiş. Söylediğiniz herşey harfi harfine çıktı siz bu işin erbabısınız Engin Bey. Ben de bu işlerden çok anlamadığım için dolandırıldım sandım. Herşey dediğiniz gibi çıktı çok teşekkür ederim Engin Bey kısa sürede dönüş yaptığınız için de ayrıca teşekkürler.. SAYGILAR.. İYİ ÇALIŞMALAR..
Dolndırıcı olduğu konusunda ciddi şüpheler bulunan web sitesi ya da internet satıcıları için, hani polisin içici kılığına girip uyuşturucu pazarlığı yapması ya da fuhuş müşterisi kılığına girmesi gibi şeylerin uygulanmama sebebi ne?
Para karşılığı fuhuş yaptırmak + Uyuşturucu satmak, suç olarak dolandırıcılıktan farklı bir kategoride olduğu için mi? Yoksa başka bir sebep mi var?
Zira dolandırıcı olduğu açıkça belli olan bir yeri söylediğimde "siz dolandırılmadıysanız şikayetçi olamazsını" demişlerdi. Ama uyuşturucu satın almasam da uyuşturucu satıcısından şikayetçi olabiliyorum.
Sayın abilerim bkonu açılalı hayli olmuş ama bir sorum olacaktı bugün cep telefonuma siparişiniz onaylanmıştır banka onayı verdikten sonra alışverişiniz tamamlanacaktır gibi bir sms geldi hesabımın da bulunduğu siteye girdim ve sipariş takibime baktığım da benim üyeliğim üzerinden bana ait olmayan bir kredi kartı ile bir başkası alışveriş yapmış site üzerinden siparişi iptal ettrdim ve hesap bilgilerime baktığımda sipariş detaylarında bir başkasına ait bir ad soyad,cep telefonu numarası ve bir adres görüm bunları da kayıt altına altım eğer bir şekilde sipariş onaylansaydı ben bir başkasının kartı ile alışveriş yapmış olacaktım dolandırıcı durumuna düşecektim sanırım.
Önlem almak amacıyla savcılığa şikayette bulunmayı düşünüyorum ama bu konuda sizlerin tavsiyesi ne olacaktır ?
Teşekkür ediyorum şimdiden selamlar
Site yetkililerine ulaşıp durumu anlatın savcılığa şikayetinizi sonra yaparsınız.
Merhaba. Bir internet platformunda tanıştığım Mehmet GÜNEŞ isimli ve Webseo nickli şahıs, 250 tl karşılığında bana istediğim internet sitesini kurabileceğini söyledi ve parayı havale yaptım elimde dekont mevcut. Sonra kayıplara karıştı ve şu anda kendisine ulaşamıyorum. Ama tabi ki peşini bırakmayacağım; 250 tl için 25.000 tl harcasam da peşini bırakmayacağım. Ne yapabilirim?