-
Anlaşmalı Boşanma
İyi günler ben yaklaşık 5 ay birlikte yaşamak üzere evli kaldım 5 ay süresinde 3-4 kez ayrılma kararı aldık ve bunlardan birinde darp sebebi ile ceza davası açıldı evden uzaklaştırma vb hükümler uygulandı. Sonuç olarak eşim boşanma davası için bir yılın tamamlanmasını ve anlaşmalı boşanmak istediğini boşanma davasında kendisini kötüleyen herhangi bir hüküm olmasını istemediğini belirtti eşyalarımızı paylaştık lakin ziynetler kendisinde ve ben anlaşmalı boşanma için ziynetlerin bir kısmını talep etmek istiyorum. Bunun sebebi ailesi tarafından işim ailem ve sağlığımda verilen zararların karşılığı ceza davasında boşanmada haklarım saklı kalmak kaydı ile şikayetçi olmadım. Avukatlara danıştığımda bir adım önde olduğum söyleniyor lakin tatmin edici cevaplar alamıyorum. Avukat için maddi gücüm yok zaten.
Boşanma davasını kendisinin açmasını bekliyorum. Ceza davasından dolayı istersem tazminat talebim olabileceği söylenmişti darp dolayısı ile 15 gün üzeri iş göremez raporum var.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Anlaşmalı Boşanma
Cevabını almak istediğiniz soruyu belirtmemişsiniz. Anlaşabilirseniz altınları haricen alın, boşanma protokolünde bundan bahsetmeyin, karşılıklı tazminat nafaka ve alacaklarımız kalmamıştır diye bir protokol düzenleyip mahkemeye verin. Anlaşmalı boşanmaya ilişkin sözleşmeleri internette öncesinde bir inceleyin. Anlaşamazsanız dediğiniz gibi eğer ceza yargılamasından ceza hükmü kurulursa haksız fiile dayanarak hukuk mahkemesinde tazminat talep edebilirsiniz. Boşanma sırasında da ayrıca karşılıklı tazminat talepleri olacaktır. Tavsiyem barodan ücretsiz avukat ataması isteyin.