Medeni kanunda dini nikah
medeni kanunda dini nikahlı yaşayan erkek ve kadının kadın hamile olduğu halde ayrılmaları konusunda herhangi bir yaptırımla ilgili bir madde varmıdır.bu durumda ayrılan eşlerden erkek çocuğu üzerinde hak talep edebilirmi.? kadın dini nikahlı eşinden olma hamileliğini eşin haberi yokken bu gebeliği son verebilirmi.? dini nikahlı eşin yani kadının aile baskısı sonucunda evini terketmesi durumunda resmi nikahta yapacak olan hatta dini nikahlı eşiyle resmi evlilik başvurusu yapmış oldukları halde aile baskısıyla evini terkeden eş hakkında neler yapılabilir ve bu eşin orta derecede depresyon raporu varsa.bu durum benim başımda şuan.eşim ailesinin yanında kendi rızasıyla gitmediğini biliyorum zaten bir şüphemiz vardı hamileliği hakkında ve beni aradı hamile olduğunu söyledi.ben kanunlar çerçevesinde ne yapabilirim.polise yada cumhuriyet savcılığına gitmem gerekirmi.saygılar
Cevap: medeni kanunda dini nikah
Avukat değilim
Dini nikah yasal değil, ama beraber yaşamakda suç değildir. Çocuğunuz olduğu zaman hak iddia edebilirsiniz. Resmi bir evlilik olmadığından çocuğu aldırmasına müsedenizin isteneceğini düşünmüyorum. Bu tür sağlık operasyonlarında eşin hakkı olabilir ancak.
Beraber yaşadığınız kişinin anne ve babası tarafından zorla tutulduğunu düşünüyorsanız şikayette bulunabilirsiniz. Ama unutmayın siz resmen evli dahi olsanız eşinizin anne ve babasında kalma özgürlüğüne müdahele edemezdiniz.
Nikah başvuru ile değil Akdin imzalanması ile oluşur. Başvuru yapılıpta sözleşme sırasında kabül edilmeyebilir.
Nikah arefesinde iseniz. Kişisel fikrim eşinizin ve ailesinin sizden talepleri olabilir, yada olacaktır. Bu aşamada hamile bir kadınının hiçbir sebep yokken sizi terk etmesi de doğal değil buna müsade etmeyecek anne babanında olacağını düşünmüyorum.
Bence zaman tanıyın hamile ise size talepler gelecektir. Bunlar çevrememizde yaşadığımız şeyler