10 Gün çalıştırılıp Hiç bir sebep göstermeden işten çıkarma
Bir yemek fabrikasında Sorumlu yönetici olarak işe 23.07.2013 de başladım ve 04.08.2013 de İş yeri sahibi benim ile çalışmak istemediğini ve yeni bir eleman bulduğunu ve işten çıkarıldığımı söyledi aynı tarihte de muhasebeden sgk dan iş çıkışımı Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi şeklinde çıkışım yapıldı. Benim İş yeri ile imzaladığım sözleşmede tarafların 1 ay önce işten ayrılacaklarını bildirmesi gerekir diye bir madde var iş yerinden almam gereken yasal haklarım nedir ve bunları vermeyeceğini söyledi nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yol gösterir iseniz çok sevinirim...
Cevap: 10 Gün çalıştırılıp Hiç bir sebep göstermeden işten çıkarma
İş kanununa göre deneme süresi içersindesiniz. deneme süresi içersinde ihbar tazminatı doğmaz. Çıkışınızın 1 ay önce bildirilmesi gerekir maddesinde bildirmezse ne olurun tanımı yapılamışsa yani taraflarşu kadar tazminat öder gibi. Ozaman birşey hakedebilirsiniz. Aksi halde birşey hak edebileceğinizi düşünmüyorum şahsen.
İşveren ile aramızda imzaladığımız sözleşmede deneme süresi ile ilgili bir madde bulunmuyor bu bir değişikliğe sebep olur mu acaba ?
Matbu bir sözleşme yapmamışsınız anladığım kadarıyla?
O zaman size 2 haftalık ücretiniz kadar ihbar tazminatı ödemek zorunda. Sizin sözleşmenizde ise bu 1 ay. İşverene ihtarname çekerek 1 aylık tazminatınızı isteyin.ve elinizdeki sözleşme ile çalışma müdürlüğüne şikayet edin
yardımınız için teşekkür ederim Hayırlı ramazanlar...