Aynı Arızadan 3 Kez Servise Giden Laptop
Arkadaşlar merhabalar, aranıza yeni katıldım. Öncelikle bu siteyi kuranlara teşekkür ediyorum.
Ben Eylül 2012'de Vatan Bilgisayar'dan Lenovo marka bilgisayar aldım. Son 1 ay içerisinde mavi ekran ve donma hatasından dolayı 3 kez Lenovo servisine elden götürüp getirdim. Vatan Bilgisayar'ın bu durumdan haberi yok. Bildiğim kadarıyla aynı hatadan dolayı bir ürün 3 kez servise giderse ücret iadesi ya da ürün değişimi yapılmak zorunda. Bu ürün değişimi Lenovo servisi tarafından mı yapılmak zorunda, yoksa Vatan Bilgisayar tarafından mı? Vatan Bilgisayar'ın benim bilgisayarımı servise götürdüğümden haberi yok dediğim gibi. Onlar ürün değişim ya da ücret iadesi konusunda "bize getirmediniz" deyip bu talebi reddetme şansı var mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Cevap: Aynı Arızadan 3 Kez Servise Giden Laptop
Siz Vatan Bilgisayar'a gideceksiniz bedel iadesi için. Yanlış bir durum yok. Ancak umarım servis fişleri elinizdedir ve üzerinde yazanlar dediğiniz gibidir. Servis fişinde örneğin "arıza bulunamadı" gibi bir şey yazıyor olabilir. Yahut arıza olarak aynı şeyler yazmıyor olabilir.
Bunları iyice tetkik ettikten sonra Vatan Bilgisayar ile konuşun diyeceğim ama muhtemelen ilgilenmeyeceklerdir. Sizin THH ne gitmeniz gerekecektir.
Cevap: Aynı Arızadan 3 Kez Servise Giden Laptop
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Siz Vatan Bilgisayar'a gideceksiniz bedel iadesi için. Yanlış bir durum yok. Ancak umarım servis fişleri elinizdedir ve üzerinde yazanlar dediğiniz gibidir. Servis fişinde örneğin "arıza bulunamadı" gibi bir şey yazıyor olabilir. Yahut arıza olarak aynı şeyler yazmıyor olabilir.
Bunları iyice tetkik ettikten sonra Vatan Bilgisayar ile konuşun diyeceğim ama muhtemelen ilgilenmeyeceklerdir. Sizin THH ne gitmeniz gerekecektir.
Çok teşekkür ederim Şenol Bey cevabınız için. Teknik Servisle konuştuğumda aynı parçanın 4 kez değiştirilmesi ve sorunun halen devam etmesi halinde değiştirebileceklerini söylediler ve uzlaşmacı konuştular. Hatta harddiskin tekrar değiştirilmesi için servis kaydı oluşturdular. Servis fişleri halen elimde ama servis fişlerinde imza-kaşe bulunmuyor. Kurumsal bir firmanın beni TTH ile uğraştırmayacağını umuyorum. Bayramdan sonra mücadeleye devam edeceğim.
Cevap: Aynı Arızadan 4 Kez Servise Giden telefon
Merhabalar şenol bey benim size bir sorum olacaktı ben hesiburada comdan bir ceptelefonu aldım telefon aynı sorundan 4 kez servise gitti telefon hala sorunlu hepsiburda comdan fatura bedelinin iadesini istedim ama hepsiburda com servise kendin göndermişsin bize gönderip bizim ugraşmamız lazımdı gönderdigin servisten tutanak iste diyor servis biz onu sana vermeyiz diyor hepsiburada com iadeli tavütlü servis raporlarını gönderdim ama cevap gelmedi
Ürünü ne zaman aldınız ve garantisi deva mediyormu?
3ay kaldı garantinin bitmesine tüketici hakem heyetine başvuru yapsam garanti bitsede sonuçlanma devam edermi ?
19/11/2013 garanti başlangıç tarihi
Şu anda arızalı ise servise bedel iadesi talepli olarak verin. Ama servis tutanağına seçimlik hakkınız olan bedel iadesi talep ettiğinizi belirtin. Aynı şeyi satıcıyada yapabilirsiniz. Talepleriniz karşılanmıyor iseki karşılanmamış Fatura ve servis formu, diğer evraklar telefonla birlikte Tshh ne başvuru yapabilirsiniz.
servis raporları ve kargo gönderi ve fatura fotokopilerinin bir örnegini fatura bedelinin iadesi için hesiburada com iadeli tavütlü gönderdim ama sonuç gelmedi tshh ye başvursam garantinin bitmesine 3 ay var garanti bitsede yinede sonuçlanırmı ? aynı arıza devam ediyor
Siz tshh ne müracat edin. Elinizdeki iadeli taahhüt belgelerin suretleride dahil diğer servis formları, ve belgeride ekleyin. Garanti süresinin bitmesine 1 gün kala bile başvurabilirsiniz.
Tamam bilgileriniz için çok teşekkür ederim iadeli yavütlü postanon anlamı geri dönülmesi lazım degilmi ama hepsibuda geri dönmedi tshh tanıdıgım biri var onu aradım olumlu yada olumsuz hepsiburadadan bi cevap gelsin ondansonra gel dedi ama hepsi buradanın postayı aldıgına ramen elimde evrakları gönderdigime ragmen ptt dökümanı var