Senet Borcumu Odemezsem...
Merhabalar
Öncelikle danışmak istediğim bir konu hakkında başlık açtım.
Yaklaşık 3 ay önce bir daire aldım ve müteahhit e 17000TL değerinde 6 senet yaptım(5 X 2500 + 4500TL Şeklinde)
Bu zamana kadar 2 senet i zamanında ödedim. Fakat müteahhit bu zamana kadar hala iskan almadı ve ne zaman alacaksın diye sorduğumda para yok para olunca alıcam diyor.
Bende son 2 senet i ödemeyi düşünmüyorum(iskan alınana kadar)
Eğer bu senetleri ödemezsem başıma neler gelir ne tür bir yol izlemem gerekir?
Cevap: Senet Borcumu Odemezsem...
Peki süreç nasil gelişir. benim itiraz hakkim varmidir?
Bunlar hakkında bilginiz varmi acaba?
Davalar ne kadar sürer? Sadece haciz yolu ile olursa uzatabildiğim kadar uzatmayi planlıyorum cunku...
senetler için sana ilamsız takip olarak hacizde bulunur. sana mahkemeden kağıt gelir. sen gider ilamsız takibe itiraz edersin. süreç uzar sonra mahkemeye verir. mahkeme senin imzanı kontrol eder %40 fazlasıyla borcu ödersin yanlış biliyor olabilirim. ama süreç böyle
Bu senetlerin ev için verildiğini ıspatlayacak bir şey var mı?
Evin iskanı alınmamasının senetleri ödememenizi haklı çıkartacak bir şey var mı?
Ev için verildiğini derken?
Resmi olarak böyle bisey yok fakat tapu evin faturasi(Fatura bedeli 80000TL) ve bankadan çekilen 150000TL kadar dekontlarim var bunlar yeterli olurmu?
Bu adamla ev haricinde başka bir ilişkim yok mantiken bakildiginda senetler başka bisey için olamaz ama resmi olarak hicbirsey yok.
Alıntı:
iskorpit rumuzlu üyeden alıntı
Ev için verildiğini derken?
Resmi olarak böyle bisey yok fakat tapu evin faturasi(Fatura bedeli 80000TL) ve bankadan çekilen 150000TL kadar dekontlarim var bunlar yeterli olurmu?
Bu adamla ev haricinde başka bir ilişkim yok mantiken bakildiginda senetler başka bisey için olamaz ama resmi olarak hicbirsey yok.
Karşı taraftan önce bir adım atıp, noter kanalıyla bir ihtar gönderin,iskan raporu alınıncaya kadar kalan senetleri ödemeyeceğinizi bildirin.
Evi almamin ustunden yaklasik 5 ay geçti ve aldigimdan beri hala müteahhit 2 ay içerisinde iskan alicagini soyluyor. Bu hafta içerisinde noter kanali ile ihtar göndermeyi planlıyorum.
Ihtarnamede neler olmasi gerektiğini nasil bir metin yazilmasi gerektiğini hic bilmiyorum.
Sizce bir avukata danismalimiyim ?