Türk Vatandaşı olmayanın İsim tashihi davası açması
İyi Günler Sn Meslektaşlarım ;
Daha önceki forumlarda belirttiğim üzere ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkıp başka ülke vatandaşlığını aldım.Ancak yıllardır aklımda olan bir işlemi artık gerçekleştirip isim ekletmek istiyorum.Bu konuda ise iki sorum olacak ;
- Türk vatandaşı olmadığım halde Mavi Kart sahibi olduğum için yine Asliye Hukuk mahkemesinden isim tashihini talep edebilir miyim?
- Nüfusa kayıtlı ismimle sosyal çevremde rencide edici şakalara muhatap olmam gerekçesiyle isim ekletmek istediğimi söylesem haklı bir sebep oluşturur mu? Okuduğum forumların çoğu hep çevremde şu isimle biliniyorum o sebepten isim tashihini istiyorum denildiği için soruma cevap bulamadım.
Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyim ve kısmetse önümüzdeki Temmuzda diplomamı alacağım.Avukatlık ruhsatımı almadan önce bu sıkıntımı çözmek istiyorum.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.Şimdiden çok teşekkür ederim..
Saygılarımla
Cevap: Türk Vatandaşı olmayanın İsim tashihi davası açması
Çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere tanınan haklar
Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve kendileri ile birlikte işlem gören çocukları; millî güvenliğe ve kamu düzenine ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü, seçme ve seçilme, kamu görevlerine girme ve muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları dışında, sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı kalmak ve bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabi olmak şartıyla Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam ederler.
Cevap: Türk Vatandaşı olmayanın İsim tashihi davası açması
Sn Ceceli341 yardımınız için teşekkür ederim..