Tapusu Olmayan Kapıcı Dairesini Satmak
Arkadaşlar ben binamızda yöneticiyim, binamız daha yeni 2 yıllık bina binamızda kapıcı yok kapıcı dairesi de boş duruyor kiracı ile uğraşmak istemiyoruz. Binada oturan herkes daire sahibi geçen günlerde bana teklif geldi bu daireyi satarsanız alırız dediler. Bende komşularıma danıştım olabilir dediler şimdi bu satış işlemi nasıl olur kapıcı dairesinin tapusu yok,
Cevap: Tapusu Olmayan Kapıcı Dairesini Satmak
Ortak alanları satamazsınız.
Kapıcı dairesi belediyece tanınmış bir alandır ama bağımsız bölüm değildir.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Ortak alanları satamazsınız.
Kapıcı dairesi belediyece tanınmış bir alandır ama bağımsız bölüm değildir.
Noter ile kendi aramızda bir satış sözleşmesi düzenleyemez miyiz, ben dahil bina sakinlerinin hepsi satılması fikrinde,
KMK lunda bütün üyelerin oy birliği ile karar alabilir bu şekilde atışı kabül edecek birine satabilirsiniz. Ama bu yasal olmaz Ama daha sonra kat maliklerinden biri yada birkaçı dairelerini satarsa yeni alan buna karşı çıkarsa?
Peki, böyle bir satışı noter onaylar mı ? Eğer onaylarsa nasıl bir dilekçe yazmalı,
Yöneticiye şu kişiye şu bedelle satmaya yetkilidir diye yetki verilirse yönetici satabilir diye düşünüyorum.
Yönetim planında bağımsız bölüm olarak kayıtlanmayan hiç bir bölümün satışının yapılabilmesi mümkün değildir. Oybirliğiyle alınan kararla uzun süreli kiraya verebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yönetim planında bağımsız bölüm olarak kayıtlanmayan hiç bir bölümün satışının yapılabilmesi mümkün değildir. Oybirliğiyle alınan kararla uzun süreli kiraya verebilirsiniz.
m
Yukarıda belirttiğim gibi satış yasal olmamakla birlikte ileride çıkacak sorunları göz önüne alıyorsanız. Noter satışı yapabilirsiniz.
Bu durumda neyi göze almam gerekli, bende diğer daire sahipleri gibiyim, sadece yöneticiyim ve tüm kararlar hep birlikte alınıyor, ayrıca satış işlemini gerçekleştirmek istiyorum bunun için notere nasıl bir yazı ile başvuru yaparak işlem yapmalıyım,
Satışın iptalini göze almalısınız. daha sonra gelecek kat malikleri bundan haberim yoktu diyebilir.
Noter satışı ile birlikte, hatta noter satışı olmadan
Oy birliği ile kapıcı dairesini kullanma hakkını şu şahsa devrediyoruz. Buraların kullanma hakkından feragat ediyoruz. diye karar alıp bunu yönetim planına ekletip tapudaki yönetim planını değiştirebilirsiniz. Fakat bu teoridir. Bunun tapudaki yönetim planına işletilebilinirmi o konuda pratikte bir bilgim yok.
Yada erdoğan beyin dediği gibi 30-40 yıllığına kiraya vermiş gibide gösterebilirsiniz.