Haciz ihbarnamesi sonucu konulan haciz
İyi günler. Ben borcu bulunan kişiye karşı ilamsız takip başlattım. Takip kesinleşti ve borçludan tahsil edemedim. Babasına 89/1, 89/2 ve 89/3 haciz ihbarnamesi gönderdim tebliğ edildi. Haciz ihbarnamesi kesinleştikten sonra üçüncü şahısın araçlarına haciz ve yakalama koydum. Araçlardan birisi yakın arada bağlandı. Üçüncü şahıs avukatı icrayı arayarak muhabere yolu ile itiraz ettiklerini, evrağı UYAP üzerinden göndereceklerini ve dava açacaklarını söylemiş. Evrak UYAP ile geldi gerçekten itiraz etmişler fakat dosyaya gelen hiç yazı yoktu. UYAP üzerindende gelen üst yazı yoktu. Araçlar üzerindeki sehven konulan haciz ve yakalamaları hemen talep açarak kaldırttım. Şimdi dava açsalar suçlu kim olacak, kasıtlı yapılan birşey yok benim izlemem gereken yol nedir.
Cevap: haciz ihbarnamesi sonucu konulan haciz
Karşı tarafla konuştunuz mu?
Dava açılırsa doğal olarak yargılama giderleri ile karşı tarafın avukat masraflarını ödeyeceksiniz, ayrıca tazminat davasına muhatap olabileceksiniz.
Durup dururken bir adamın aracının bağlanması hem maddi hem de manevi açıdan zarar vericidir diye düşünüyorum.
Dava açmadan zararlarını karşılamayı önereblirsiniz örneğin.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Karşı tarafla konuştunuz mu?
Dava açılırsa doğal olarak yargılama giderleri ile karşı tarafın avukat masraflarını ödeyeceksiniz, ayrıca tazminat davasına muhatap olabileceksiniz.
Durup dururken bir adamın aracının bağlanması hem maddi hem de manevi açıdan zarar vericidir diye düşünüyorum.
Dava açmadan zararlarını karşılamayı önereblirsiniz örneğin.
Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim. Ama dosyaya evrak gelmemiş sistem uzerindende icra müdürü kontro etti. Evragın sistem uzerindede gelmediğini gördü ve karar verdi. Evragi sistemden gönderdikleri an hemen haciz ve yakalama kaldırıldı. İşlemin sehven yapıldığına dair talepte actım. Ayrıca gönderdikleri evrak 89/2 haciz ihbarnamesi icin bu adama 89/3 de bizzat tebliğ edilmiş onun icinde menfii tespit davası veya bir evrak gondermemisler. Ben karsı taraftada ihmal olduğunu düşünüyorum.