Askerde ziimmetinde bulunan eşyayı kaybetmenin sivilde devlet memurluğuna bir etkisi olur mu?
Merhaba arkadaşlar.
Bir kamu kurumunda devlet memuru iken askerlik görevimi yapmak amacıyla silah altına alındım ve bundan 2 ay önce askerlik görevimi bitirerek sivil hayatıma döndüm. Şu anda devlet memurluğuna devam etmekteyim.
Askerliğimde nizamiye gece yazıcısıydım. Görevimiz nizamiyenin giriş-çıkış kayıtlarını tutmak ve askerlerin nizamiye girişinde bıraktıkları yasaklı eşyalarını, özellikle de telefonları tutanakla alıp kilitli bir dolapta muhafaza etmekti. Askerden dönmeme kısa bir süre kala dolapta muhafaza altında bulunan bir cep telefonu kayboldu. Gündüz yazıhaneye çok giren-çıkan oluyor, normalde yazıcı dışında yazıhaneye girilmesi yasak ama gündüz görevlileri elbette buna riayet etmiyor, hatta sorumlu komutanlar bile... Dolayısıyla ben bu kaybın gündüz yaşandığını düşünüyorum ancak ortada telefonu kimin aldığına dair en ufak bir işaret yok ve gündüz yazıcısı ile benim hakkımda bu konuda tutanak tutuldu ve dosyamız hazırlanarak mahkemeye gönderilmek üzere...
Sormak istediğim, hakkımızda hırsızlık suçlamasında bulunulabilir mi? Eğer bulunulamazsa hangi suçtan sevk ediliriz? Benim hakkımdaki dava askeri mahkemede mi yoksa sivil mahkemede mi görülür? Bu durumun devlet memurluğuma bir etkisi olur mu?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Askerde ziimmetinde bulunan eşyayı kaybetmenin sivilde devlet memurluğuna bir etkisi olur mu?
Bir fikri olan yok mu arkadaşlar?