Düşük prim ödenmesi, mesai, haftalık izin, resmi tatil ücretlerinin ödenmemesi ile ilgili ihtarname örneği gerekli.
Mrb. Arkadaşlar.
2 buçuk senedir bir işletmede çalışıyorum. Durumu kısaca anlatmak gerekirse mesai ücreti ödenmiyor, tüm resmi tatillerde çalışıyorum, haftalık izin yok ve hiç bir ek ödeme almıyorum. Buna karşılık sgk primleri asgari ücret üzerinden ödeniyor. İş akdini tek taraflı fesh etmek istiyorum. Noterden kendim giderek ihtarname çekmeyi düşünüyorum. Bir çok arama yaptım benim durumuma ait olan bir noter ihtarname örneği bulamadım, mevcut olanları dönüştürmeyi denedim ancak onuda tam olarak beceremedim. Bu konuyla ilgili olarak bir ihtarname örneği elinde olan yada link verebilecek birileri vardır umarım. Çok teşekkürler.
Cevap: Düşük prim ödenmesi, mesai, haftalık izin, resmi tatil ücretlerinin ödenmemesi ile ilgili ihtarname örneği gerekli.
Konu hakkında yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Cevap: Düşük prim ödenmesi, mesai, haftalık izin, resmi tatil ücretlerinin ödenmemesi ile ilgili ihtarname örneği gerekli.
Arkadaşlar yok mu bu konuda bana yardımcı olabilecek. Bunu yarın yapmam gerekiyor çünkü çarşamba günü bayram öncesi işten çıkmayı düşünüyorum. Bir örnek gönderseniz nasıl yaparım nasıl olur. Hiç mi benzer bir durum yok. Hani en azından ihtarnameyi çekmiş olurum bayramdan sonrada yine belki ihtarnameyi gördüklerinde uzlaşma yoluna giderler tazminatı öderler diye düşünüyorum. Tek ihtiyacım olan benzer bir konuda olan ihtarname örneği.
İHTARNAME
KEŞİDE EDEN (İŞÇİ) :
ADRESİ :
MUHATAP (İŞVEREN) :
ADRESİ :
KONU : Kıdem tazminatı, , maaş alacağı, fazla mesai ücreti alacağı, yıllık izin ücreti alacağı, sosyal haklardan doğan alacağın, dini ve resmi tatil ücreti alacağının tarafıma ödenmesi SGY eksik yatan primlerin gerçek ücretimden bildirilmesi talebidir.
AÇIKLAMALAR :
.............. tarihinden Şirketinizde...................göreviyle çalışmaktayım. Bu güne kadar dini ve resmi tatil ücreti alacağımı, fazla mesai ücreti alacağımı talep etmiş olmama rağmen tarafıma ödemedeniz. SGK ya gerçek ücretlerimden daha düşük bildirim yapıp eksik prim ödediniz. 4857 İş kanununa istinaden Belirttiğim nedenlerden dolayı Hizmet akdimi, Haklı fesih hakkımı kullanarak fesh ediyorum. Bu nedenle şahsım adına doğmuş olan kıdem tazminatı alacağımı ,doğmuş ve doğacak maaş alacaklarımı , birikmiş yıllık izin ücreti alacağımı, dini ve resmi tatil ücreti alacağımı, fazla mesai ücreti alacağımı ,sosyal haklardan kaynaklanan (yol, yemek ve asgari geçim indirimi) alacağımı ..... gün içinde tarafıma ödemenizi, aksi halde ise alacaklarımın tahsili için yasal yollara başvuracağımı, mahkeme masrafları ve vekalet ücretinin tarafınıza yükleneceğini ihtar ederim.
Keşideci (işçi)
Sayın Noter ;
Üç nüshadan ibaret iş bu ihbarnamenin bir nüshasının muhataplara APS olarak tebliğini, bir nüshasının dairenizde saklanmasını, tebliğ şerhine havi bir nüshasının tarafımıza iadesini talep ederim.Saygılarımla
Ya sana nasıl teşekkür etsem azdır çok sağ ol, çok işime yaradı bütün her yeri aradım bunu bulmak için yetiştin imdadıma çok teşekkür ederim. Umarım başka arkadaşlarında işine yarar.
- - - Updated - - -
Konu kısmının başına iş akdinin feshi diye yazmama gerek var mı acaba ?
Bunun konusu ihtarnamedir. Bence gerekmez.