Trafik kazasi yaptim ne gibi karşı tarafa davalar açabilirim?
ben mersin erdemli yolunda gece saat 1 civarinda trafik kazasi yaptim. karşı taraf ara yoldan ana yola bi anda cikti ben en sağ şeritte giderken önüme kadar çıktı ve ona vurmak zorunda kaldım. biz durduk ama o durmadi stop lambalarini bile kapatim kacti. plaka alamadiğim için bende peşinden gittim ve önünü kesip durdurdum. aracı ticari bir otobüstü. araçtan indiğinde ayakta duracak hali yoktu sarhoştu. arabayi birakip kacti polis ekiplerini arayip yakalattim. aracım arkadasimdan emanetti denize tatile gidiyordum.aracı sigortasi karşılıyor tamiratta 10 gün sonra cikar dediler. ben arkadasima 10 günlük araba kiralamak zorunda kaldim. ve mersinden arabami kendi paramla adanaya çekiçi ile çektirdim. karşı tarafi arayip benim bu zarari karşılayin davamdan vazgeçeyim. zor duruma düştüm dedim. bana ağza alinmicak laflar edip tehdit vari söler sarfettiler. bende davamdan vazgeçmicem dedim. ben bu adamin ceza almasini istiyorum ve o kadar sinirliyimki daha başka ne yapabilirim tazminat davasimi açsam. yada bu davayi nasil hizlandiracam. bu zararimi nasil karşılayacam. yani hem suçlular hem güçlüler. ben bu adama hukuk yönünden verebileceğim bütün zararlari vermek istiyorum. maddi yönden de zarar vermek istiyorum rica etsem bana nasil bir yol izleyeceğimi anlatirmisiniz. ilk kez trafik kazasi yaptim hiç bir bilgim yok
Cevap: Trafik kazasi yaptim ne gibi karşı tarafa davalar açabilirim?
Öncelikle sinirle hareket etmemek lazım. Karşı tarafın alkollü olduğu ve kaza tutanak altına alındı ise sorun olmaz. hem savcılık şikayetinde bulunursunuz hem de maddi - manevi tazminat davası açarsınız.
Alıntı:
HypNooZ rumuzlu üyeden alıntı
ben bu adama hukuk yönünden verebileceğim bütün zararlari vermek istiyorum. maddi yönden de zarar vermek istiyorum rica etsem bana nasil bir yol izleyeceğimi anlatirmisiniz. k
Anlatmayız!
Hukuku birinden -bir hareketten-bir uygulamadan zarar görmemek için kullanabilirsiniz, birilerine zarar vermek için değil. Dolayısıyla imkansızı istiyorsunuz.
Geçmiş olsun.Arif bey özetle açıklamis ancak ayrıntıya inmekte fayda var.Karşı tarafa tazminat davası açabilmek için elinizde genel olarak bazı kanıtların bulunması gerekir.
1-Kaza tespit tutanak
2- Sürüculerin ilk ifadesi
3-Karokolun yazısı kaza ile ilgili
4-Karsı tarafın alkollükayırıüşüncesi ile alkol raporu
5-Araçların ruhsatnameleri
Gibi belge fotokopileri...Savcılık iddianameleri fezleke yada takipsizlik kararı Ceza davası açılacağından dosyadaki belge fotokopileri.Durusmanin hızlı ilerliyebilmesi için ceza mahkemesi dosyası savcılık takipsizlik kararı,kazaya karısanlarin trafik sicil kayıtları,tarafarin kimlik bilgileri n.müdürlugunden istenmeli,ihtiyati tedbir konusuna karar verilmeli,güvence parası istenmeli.Bu işlemler yapıldığı takdirde yargılama büyük bir hız kazanacaktır.