Yıllık İzin - Resmi Tatil
İyi çalışmalar ; Özel Bir şirkette güvenlik olarak çalışmaktayım . 8 9 10 11 bayram tatili ( resmi Tatil ) , işveren vekili bana bayramda izne ayrılırsam mesaiye gelmezsem senelik izinden düşeceğini söyledi . Resmi tatiller senelik izinden düşmesi yasal mıdır . Nasıl işlem uygulanması lazım .
- - - Updated - - -
Eğer izinden sayarsa ne yapmam gerekiyor ?
Cevap: Yıllık İzin - Resmi Tatil
Yasal değildir. Yıllık izin defterine yada başka bir çizelge kullanıyorlarsa imza atmamanız gerekir. Yıllık izin kullanacağınız zaman 10 gün izin kullandırıp 15 gün yazarlarsa bunada imza atmamanız gerekir. Ama bunun sisin işinize olumsuz yansımasıda muhtemel. Bunun yerine fazla çalışma ücretinizin ödenmesini talep edin.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Yasal değildir. Yıllık izin defterine yada başka bir çizelge kullanıyorlarsa imza atmamanız gerekir. Yıllık izin kullanacağınız zaman 10 gün izin kullandırıp 15 gün yazarlarsa bunada imza atmamanız gerekir. Ama bunun sisin işinize olumsuz yansımasıda muhtemel. Bunun yerine fazla çalışma ücretinizin ödenmesini talep edin.
Peki ; Varsayalım bayramda da izinli olduğumu senelik izinden düştüğünü gösteren izin kağıdını bana verdi , ben bununla ne gibi bir işlem yapabilirim.
Bayram tatili gözüken tarihte böyle bir ibare kullanıp size vermez. Yıllık izninizi diğer izin dönemine kadar kullandırtmalı bunu kullanacağınız zaman bu kadarlık kısmı bu nedenle kullandırtmaz ise size haklı fesih hakkı verir. Fakat size böyle bir kağıt verir ise hemen itiraz edin.
Alıntı:
realrolver rumuzlu üyeden alıntı
Peki ; Varsayalım bayramda da izinli olduğumu senelik izinden düştüğünü gösteren izin kağıdını bana verdi , ben bununla ne gibi bir işlem yapabilirim.
Ücretli yıllık izin süresi içindeki bayram - resmi tatil- genel tatil günleri zaten izin günlerinden sayılmaz. Yani örenğin siz o tarihten 1 gün önce izne çıkmış olsanız ve arada 3 gün bayram tatili olup bayram tatilinden sonraki gün işbaşı yapmış olsanız toplam 4 günlük süre içinde 3 gün genel tatil ve 1 günlük yıllık izin kullanmış olursunuz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ücretli yıllık izin süresi içindeki bayram - resmi tatil- genel tatil günleri zaten izin günlerinden sayılmaz. Yani örenğin siz o tarihten 1 gün önce izne çıkmış olsanız ve arada 3 gün bayram tatili olup bayram tatilinden sonraki gün işbaşı yapmış olsanız toplam 4 günlük süre içinde 3 gün genel tatil ve 1 günlük yıllık izin kullanmış olursunuz.
Erdoğan bey
11 İ pazara dek geliyor.
Yaptığınız işin niteliği gereği ve de en önemlisi işverenle imzaladığınız sözleşme gereği; çalışma süresi, telafi çalışması ve özel durumlar ile ilgili hükümleri belirtmediğiniz sürece; işverenin size göstereceği "İşe devamsızlık nedeniyle iş akdinin feshi" gibi yol dışında bu sitede size yol gösterilemez diye düşünüyorum....(Örneğin; bayram tatilinin ya da ayın bilmem kaçının cumartesi ya da pazara denk geldiğinin önemi olmadığı gibi...)
İşveren ile aranızda kurulan iş ilişkisinde yukarıda değindiğim üzere bir iş sözleşmeniz mevcut ise; işverenin iyi niyetli davrandığını dahi düşünebilirsiniz. (Bence...)