Tüketici Mahkemesine ek delil nasıl sunulur?
Merhaba
Sıfır aldığım araç yağ yaktığı için fabrika hatası sebebiyle açtığım davada tensip zaptı düzenlendi. Deliller sunuldu ve bir süre sonra duruşma günü tespit edilecek. Ayıplı malın kusuru süreklilik arzettiği için bakım zamanından önce servisten alınan yağ ekleme servis fişini ek delil olarak nasıl sunabilirim? Bekleyip duruşma sırasında mı sunmalıyım yoksa duruşmadan önce mi? Cevaplarınız için teşekkürler.
Cevap: Tüketici Mahkemesine ek delil nasıl sunulur?
Duruşmadan önce de verebilirsiniz ,duruşma günüde.Bir dilekçeye bağlayıp öyle vereceksiniz.Arabayla olan şikayetleriniz Mahkemenin belirlediği bilir kişi tarafından değerlendirilip şikayete bağlı rapor sunacak,anlıyacağınız hemen karar verilmiyor.
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Tüketici Mahkemesinden önce Sulh Hukuktan aldığım bilirkişi raporu mevcut zaten onu da mahkemeye sunmuştum. Bu delil, bilirkişi raporunu destekleyen bir durum. Duruşma sırasında ek delil diye konu açıp dilekçeyle vermem gerekiyor dorğru mu anladım?
- - - Updated - - -
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Tüketici Mahkemesinden önce Sulh Hukuktan aldığım bilirkişi raporu mevcut zaten onu da mahkemeye sunmuştum. Bu delil, bilirkişi raporunu destekleyen bir durum. Duruşma sırasında ek delil diye konu açıp dilekçeyle vermem gerekiyor dorğru mu anladım?
Duruşma sırasında delilinizi sunmayı düşünüyorsanız dilekçeye bağlamanıza gerek yok , duruşma anında Hakim ilk önce davacıya söz verir , o zaman , konuya açıklık getirecek, dava konusuna ışık tutacak ek delil sunmak istiyorum deseniz de olur. Delili mübaşire uzatıp Hakime vermesini rica edeceksiniz, direk Hakime uzatmayın sakın.
Davadan önce ,verecekseniz o zaman dilekçeye bağlamanız gerekir. İmkanınız varsa önce dilekçeyle bereber verin. Duruşmadan önce incelenirse Hakimin taktirini öne almasını etkileyebilir,daha sonra incelemeye gerek kalmaz, karar da verebilir.On gün önceden verilmesi iyi olur.Hakim bakacağı dosyayı bir hafta önce masasına gelmesini ister ve inceler, dosyanın eksiksiz olması kararın erken çıkmasında olumlu rol oynar.