Asist point sigorta dolandırıcılığı
Merhaba,
Asist point sigorta şirketi garanti bankasının adını kullanarak babamı aramış ve kendisinin 2 yıllık ferdi kaza sigortası onayını verdiğini söylemiş.Babamın kredi kartı bilgilerini onaylatarak yıllık 249 tl ödenmesi gerektiğini söylemişler.İlk 249 tl tek çekim olarak karttan çekildikten sonra birdaha ki aramalarında babam ayrılmak istediğini söylemesine rağmen arayan kişi 1 yıl dolmamasına rağmen 2. yılın 249 tl ödemesini yapmak zorunda olduğunu kapatma işlemini bundan sonra gerçekleştirip kapatma belgelerini babama yollayacaklarını eğer ödemezse ceza ödemek zorunda kalacağını söylediler.Babam istemeyerek onaylıyorum deyince ses kaydınız alınıyor diyerek sadece onaylıyorum diyene kadar 5 kez aynı soruyu sordular.Sonuç olarak ikinci kez 249 tl 12 aylık taksitle karttan çekildi.Garanti bankasına sorduğumda asist point şirketiyle çalışmadıklarını hatta böyle birşeyden haberleri olmadıklarını söylediler.Kredi kartını değiştirdik.Bu işlemin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen herhangibir dosya tarafımıza yollanmadı.İnternette aynı şirketle ilgili birçok şikayet olduğunu ve herkeste aynı yöntemi kullanarak para aldıklarını okudum.Meblağ birçok kişide farklı, kullanılan banka adı farklı ama yapılan sözde sigorta aynı.Ayrıca bizimde şahit olduğumuz ses kayıtlarınız var birşey yapamazsınız tehdidi var.Acaba çekilen 500 tl geri alınabilirmi ve açıkça dolandırıcılık yapan bu firmaya herhangibir ceza uygulanabilirmi.Elimizde somut olarak sadece yolladıkları sözleşmeler ayrıca iki farklı sigorta dosyası ödeme makbuzları bulunmakta ve ödeme tarihiyle sigorta başlama tarihi arasında uyumsuzluk söz konusu.Bunları kullanarak hakem heyetine başvursam sonuç alabilirmiyim.Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Asist point sigorta dolandırıcılığı
Malesef şimdi bende internette araştırma yaptım bu konuda baya şikayet var. Bence bulunduğunuz ildeki tüketici hakem heyetine gidin. Bu firma ile ilgili belki ,şikayet yada işlem yapmış olabilirler.
Bir internet sitelieri dahi yok. Resmen yeni nesil dolandırıcılık sistemi Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.Hakem heyetine gitmeyi düşünüyorum zaten fakat herhangibir yaptırım nasıl uygulanabilir diye merak ediyorum.Şikayetler çığ gibi ama bir sonuca bağlananı yok.İnsanlara yazık, bu konularda uyanık olmak gerekli şüphesiz. ne yazık ki bankadan kredi çekerken sigortayı onaylamışsınız dendiğinde babamın boş bulunup tekrar teyit etmesi rahatsızlık veren aramalarla ve her ay ekstresinde gördüğü aylık ödemelerle sonuçlandı..
- - - Updated - - -
Teşekkür ederim.Hakem heyetine gitmeyi düşünüyorum zaten fakat herhangibir yaptırım nasıl uygulanabilir diye merak ediyorum.Şikayetler çığ gibi ama bir sonuca bağlananı yok.İnsanlara yazık, bu konularda uyanık olmak gerekli şüphesiz. ne yazık ki bankadan kredi çekerken sigortayı onaylamışsınız dendiğinde babamın boş bulunup tekrar teyit etmesi rahatsızlık veren aramalarla ve her ay ekstresinde gördüğü aylık ödemelerle sonuçlandı..
Sizin Hakem heyetiyle işiniz yok. Siz dolandırılmışsınız.vakit kaybetmeden bulunduğunuz yerdeki Savcılığa şikayetçi olun.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin Hakem heyetiyle işiniz yok. Siz dolandırılmışsınız.vakit kaybetmeden bulunduğunuz yerdeki Savcılığa şikayetçi olun.
Belki TSHH heyetine başvuru varsa bununla ilgili ne işlem yapıldığını öğrenebilir.
Ellerinde sigorta poliçesi var ( Sorun, bu sigorta poliçesi yasalmı?) Yasal ise?