İhtarı hangi firmaya çekmeliyim??
Merhabalar,
18/7/2013 tarihinde internetten sipariş vererek tv aldım.ürünün özelliklerinde x yazıyordu ama ürün gelip kurulduğunda o özellikler üründe yoktu.ekran görüntüsünü alıp tedarikçiyi aradım ürünü geri gönderin dedi ve akabinde gönderdim.fakat ürün kuruldu garantisi onaylandı.ürün geri gidince tedarikçi firmanın sahibi aradı ürünü kabul etmediğini söyledi ürünü garantisi onaylandığı için.bende yapabileceğim birşey olmadığını ürün kurulmadan özelliklerinin varolup olmayacağını anlayamıyacağımı söyledim.arada satın aldığım bir firma daha var.tedarikçinin bu firmada dükkanı var.araki firmada tedarikçinin yaptığı hatanın farkında..ama yinede uzlaşma sağlamak için oyalıyor.ki bunun uzlaşma sağlanacak bir tarafı yok.ödediğim para aradaki firmanın havuzunda şuanda.tedarikçide değil.tedarikçi bana garantiyi iptal et diyor marka böyle birşeyi yapamam diyor doğal olarak ürünüm 2 el oldu diye.ki haklı.şuan bu şekilde sürümcemede kaldı olay.yarın ihtar çekmeyi düşünüyorum sizce her iki firmayadamı çekmeliyim yoksa paramın havuzunda tutulduğu firmaya çekmem yeterlimi?akabinde olay tüketici mahkemesine gidicek değilmi?ürünün fiyatı 1815 tl.firmanın bir tanesi eyüpte diğeri sarıyerde çağlayandaki tüketici mahkemesine mi başvurmalıyım?yada benim sormadığım sizin beni bilgilendireceğiniz birşey varsa yardımlarınızı rica ediyorum??
Cevap: İhtarı hangi firmaya çekmeliyim??
İhtar olayından vazgeçtim direk tüketici mahkemesine gidicem ama kredi kartı başkasına ait peki davayı kim açmalı?
Fatura ve garanti belgesi kimin üzerinde ise o.
peki şöyle bir durum sözkonusumudur n11.com sitesindeki sözleşmede hiçbir madde benim ürünü iade edemiyeceğimi yazmıyor.ben davayı acarken davalı 1 ve 2 olarak açabilirmiyim?
ayrıca adli tatilde tüketici mahkemelerinin durumu nedir?