25/2'ye e'den iş aktimi fesh etmek istiyorlar
merhaba
ben market sektöründe çalışıyorum. bir olay yaşaamaktayım şu anda. biz merkeze bağlı bir firmayız yani merkez ne derse onu yapıyoruz.
olayı şöyle anlatayım ürünler bir ürün var A Diyelim ve bir ürün daha var A+B diyelim . A ürünü tek başına 250tl olarak satılıyor A+B ürünü 800tl
şimdi olay şöyle ürünün orjinal kutusundaki barkod A'ya ait ve 250tl geçiyor. şimdi A+B ürününü almak için B ürünün okutmak gerek buda 800tl geçiyor.
benim A ürününü aldım 250tl'ye faturasındaki barkod kutusundaki barkod vs hepsi normal. genel merkeze mail atmıştım bu ürünler için hata var stoklarında diye stok düzeltilmelidir diye mail geldi. şimdi şirket tarafından suçlanıyoruz haksız kazanç nedeniyle. Sendika var fakat disiplin kuruluna da gitse pek bişey olacak gibi görünmüyor evet ben haklıyım barkod fatura hepsi tutuyor fakat disiplinde 3 sendika 3 işveren olacak ve eşit olunca oylar başkanın dediği olacak oda işveren tarafından seçiliyor.Yasal Sendika Temsilcisiyim güvence işe yarar mı tazminat hakkı olur mu desekleriniz için teşekkür ederim
Cevap: 25/2'ye e'den iş aktimi fesh etmek istiyorlar
Sorunuzdan hiçbirşey anlaşılmıyor. Madde madde yazın.
Markette çalışıyorum
Sendika temsilcisiyim
Kisaca isveren urunden haksiz kazanc elde ettigimi söylüyor sendika temsilcisiyim kidem tazminatı alabilirmiyim
Alıntı:
Serukanu rumuzlu üyeden alıntı
Markette çalışıyorum
Sendika temsilcisiyim
Kisaca isveren urunden haksiz kazanc elde ettigimi söylüyor sendika temsilcisiyim kidem tazminatı alabilirmiyim
Buralarını anladık ürün A+b vs lerini anlamadık.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Buralarını anladık ürün A+b vs lerini anlamadık.
Simdi a urununu ütü a+b ise ütü + utu masasi olarak dusunun ben utuyu masayla almiyorum sadece utuyu alıyorum ama sadece utuyu almam sıkıntı oluyor masayla almam gerekiyor yoksa fiyatı düşük geçiyor
Alıntı:
Simdi a urununu ütü a+b ise ütü + utu masasi olarak dusunun ben utuyu masayla almiyorum sadece utuyu alıyorum ama sadece utuyu almam sıkıntı oluyor masayla almam gerekiyor yoksa fiyatı düşük geçiyor
Yani bedeli 800tl olan ürünü 250TL ye satarak işvereni zarara uğratmış oluyorsunuz, öyle mi?
Siz cevap bekliyorsunuz ama bizde sizin konuyu daha anlaşılır anlatmanızı bekliyoruz. Yanımdakilerde anlamadı.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yani bedeli 800tl olan ürünü 250TL ye satarak işvereni zarara uğratmış oluyorsunuz, öyle mi?
İşte olay burada patlak veriyor ürünün uzerinde ikisinin beraber satılacağı yazmıyor
- - - Updated - - -
İşleyişi bilmediğiniz için biraz sıkıntı oluyor benim ogrenmek istediğim şu aslında sendika temsilcisi olarak tazminat alabiliyormuyum?
İşveren 25/2 Maddenin varlığını ispat ederse tazminat ödeme yükümlülüğü yoktur.
Alıntı:
İşte olay burada patlak veriyor ürünün uzerinde ikisinin beraber satılacağı yazmıyor
- - - Updated - - -
İşleyişi bilmediğiniz için biraz sıkıntı oluyor benim ogrenmek istediğim şu aslında sendika temsilcisi olarak tazminat alabiliyormuyum?
Sendika temsilcisi olmanız işten haklı tarafından çıkarıldığınızda tazminat almanıza imkan tanımaz, ama işvereni 30 günlük ücretinizi aşan bir zarara uğratmanız durumunda işveren tazminatsız sözleşmenizi feshetme hakkı tanır.