Deneme süresinde işten ayrılma
Ben 2 gün önce yeni bir işe başladım fakat işler istediğim gibi değil hiç memnun değilim şimdi ayrılmak istiyorum fakat bir sözleşme imzaladım sözleşmede Mart 2014 te bitiyor önemli maddeleri şöyle;
İş sözleşmesi feshi edilirse kişiden eğitim için harcanan masraflar kesilir
Deneme süresi 2 ay
Şimdi ben tazminat ödemeden deneme süresini kullanarak herhangi bir tazminat ödemden buradan çıkabilirmiyim
Teşekkür ederim cevaplar için
Cevap: Deneme süresinde işten ayrılma
MADDE 15. - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.”
Ne anlarsınız bundan?
benim anladığım, 2 ay içerisinde istediğiniz zaman işten ayrılabileceğiniz.
Ayrılırken de çalıştığınız günlerin ücretini alabileceğiniz ama bunun dışında bir şey alamayacağınız.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
MADDE 15. - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.”
Ne anlarsınız bundan?
benim anladığım, 2 ay içerisinde istediğiniz zaman işten ayrılabileceğiniz.
Ayrılırken de çalıştığınız günlerin ücretini alabileceğiniz ama bunun dışında bir şey alamayacağınız.
Sanırım almaktan ziyade verirmiyim diye soruyor.
Size herhangi bir eğitim verildimi?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Size herhangi bir eğitim verildimi?
Bu Cumartesi eğitim verilecek
Cumartesiden önce ayrılın.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Bence de desem mi?:)