Boşanma ve nafaka hakkında.
Merhaba Arkadaşlar;
Öğrenmek İstediğim Bir Kaç Soru Var
- Ben MYO elektrik bölümünü Okuyorum bu Sene Bitirmem Gerekirsen Bilerek 1 dersimi alttan bıraktım askere gitmemek için ve bu sene dershaneye gidip DGS Sınavına hazırlanmak istiyorum ama babam benim için harcama yapmıyor. eve para dahi bırakmıyor. Ben lisede bilgisayar bölümü okumak istersen pederin zoruyla elektrik okudum. okumak istiyorum ama gerekli alt yapıyı sağlamıyor nafaka davası açabilirmiyim?
- babam çalışıyor ve yaklaşık 3000 TL maaş alıyor. eve para bırakmıyor. kendisi gunluk yiyebileceği kadar bişeyler alıyor kendisi tüketiyor. annem, ben ve kardeşim de kendi imkanlarımızla bişeyler alıyoruz. Bize 1 kuruş para bırakmazken dün kendi annesi para istedi 50.000 tl para yolladı. Bu konuda nasıl hakkımızı arayabiliriz?
- Annem ile Babam 1990 tarihinde evlenmişler. 2006 Yılında 80.000 TL ye Bir Ev Aldık. Annem altınlarını verdi babama babamda biraz birikmiş para vardı ve üstüne kredi çekip evi aldı. boşanmaları sonucunda evin paylaşımı nasıl olabilir?
Cevap: boşanma ve nafaka hakkında.
Sanırım anneniz ile babanız arasındaki sorunlara fazla müdahil oluyorsunuz. Bu aşamada boşanma ile ilgili kısımlar annenizi ilgilendirmekle eğer siz öğrenci iseniz babanıza nafaka davası açabilirsiniz.