25.2 maddesi ve işten çıkarma
merhabalar , sadece türkiyede 7000 calışanı olan bir fabrikada calışıyorum.Dün insan kaynaklarından iki memur gelip ,25.2 maddeye göre bi yazı hazırlamışlar(iş ahlak kuralları ve disiplinine uymadıgıma dair bir sürü şey yazıyordu) benden savunmamı istediler. biraz konuştuk rapor aldıgımdan falan bahsettiler.. bende savunmaya aynen sunu yazdım..
yaklaşık 6 ay gibi bir süre içerisinde gece vardiyalarında calışmakta zorlandıgımı bunu ilk amirim olan grupbaşıma sözlü olarak ilettim.Gerekli detaylı bilgiyi .... personele ileteceğimi belirttim. isim soyisim imza mı attım.
bugün aradılar personele gidip tekrar aynı savunmamın altına;
yukarıda bahsettiğiniz suclamaları kesinlikle kabul etmıyorum,Bana yapılan sözlü saldırılarda dahi silsile yolunu kullanarak üstlerime bilgi verdim kesinlikle kimseyle hiç bir şekilde münakaşa yasamadım.yaklaşık olarak 25 ay gibi bir süredir .... fabrikanızda calılşıyorum bana bu süre içerisinde performans düşüklüğü ,iş anlamında benden kaynaklanan hata vb.. sözlü ve yazılı olarak bidirim yapılmadı aldıgım istirehatlar calışma ortamından oluşan rahatsızlıklardan dolayıdır(bel fıtıgı vb). amirlerim olan vardiya takım lideri (vtl) ve grupbaşına istirehatlarım ile ilgili gerekli bilgiyi haber verdim.kanuna uygun olmayan devamsızlığım söz konusu değildir.Rahatsızlıgım ile ilgi istirehat raporları sizde mevcuttur. Şirketinizin görev ve hedeflere ulaşmasında azami gayreti gösterdiğime inanıyorum.
Şimdi arkadaşlar bunlar beni tazminatsız çıkarmak istiyorlar sorun da sık rapor almam tabi bunu net bi şekilde yazmaktan kacınıyorlar performans düşüklüğü vb sebep göstermek istiyorlar.""""benim izlemem gerek yol nedir ,ne yapmalıyım?"""""" iş ahlakı vb hiç bi şekilde iş yerinde sorun olmadı, işe geç gelme gitme gibi bi durumda yok .lütfen bana yardımcı olun.şu aşamada ne yapayım?çıkartırlarsa zaten buradan yardım isteyeceğim..şimdiden teşekkürler
Cevap: 25.2 maddesi ve işten çıkarma
Bahsettiğiniz sebepler ile tazminatsız çıkaramazlar. Tazminatlı çıkarabilirler.
Şu anda yapacağınız bir şey yok çalışmalarınıza özenli bir şekilde devam edin.
çıkarılma durumunda burada yazarsınız.
İşten çıkarılırsanız çıkarılma maddesi ve nedenlerine göre İşe iade taminat vs haklarınız için iş hukuku konusunda tecürbeli bir avukata gidip dava açabilirsiniz.
calistigim fabrika zaten sendikal sorunlar nedeniyle mahkemelik prestijleri inanilmaz sarsilmis durumda .baskici tutumlari herkes tarafindan biliniyor bana mobbing uygulamaya kalkarlarsa ne yapabiirim
- - - Updated - - -
25.2ye gore tazminat odenirmi bana
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz sebepler ile tazminatsız çıkaramazlar. Tazminatlı çıkarabilirler.
Şu anda yapacağınız bir şey yok çalışmalarınıza özenli bir şekilde devam edin.
çıkarılma durumunda burada yazarsınız.
İşten çıkarılırsanız çıkarılma maddesi ve nedenlerine göre İşe iade taminat vs haklarınız için iş hukuku konusunda tecürbeli bir avukata gidip dava açabilirsiniz.
Peki avukatlık ücretleri neşekilde ödeniyor.
yani işçi davayı kazanırsa mahkeme ve avukatlık ücretleri işverenden mi tahsil ediliyor yoksa
işçi ve avukat arasındaki sözleşmeye mi bağlı?
Alıntı:
reyta rumuzlu üyeden alıntı
Peki avukatlık ücretleri neşekilde ödeniyor.
yani işçi davayı kazanırsa mahkeme ve avukatlık ücretleri işverenden mi tahsil ediliyor yoksa
işçi ve avukat arasındaki sözleşmeye mi bağlı?
Avukatınızla anlaştığınız vekalet ücretini siz ödersiniz, yapmış olduğunuz diğer yargı masrafları , davayı kazanırsanız karşı taraftan tahsil edilerek size ödenir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınızla anlaştığınız vekalet ücretini siz ödersiniz, yapmış olduğunuz diğer yargı masrafları , davayı kazanırsanız karşı taraftan tahsil edilerek size ödenir.
Mahkeme avukatlık ücretinin karşı tarafın ödemesine karar verirse?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme avukatlık ücretinin karşı tarafın ödemesine karar verirse?
Kişi kendini avukatla temsil ettriyorsa, illaki kaybeden tarafın kazanan taraın avukatına ödeyeceği bir vekalet ücretine karar verecek zaten, ama mahkemenin kararında belirttiği bu vekalet ücretinin, daha mahkeme başlamadan önce anlaştığınız ücretle bir ilgisi yoktur. En başta avukatınızla anlaştığınız ücreti sadece siz ödersiniz, bir başkasından da tahsil edilmesine karar verilmez mahkemece zaten.
O ücret, bir sözleşme sonucu ödemekle yükümlü olduğunuz kişisel borçtur.