Fazla Mesai Alacağı Hk. - İhtarname Hk.
merhaba,
2,5 yıldır bir bankada çalışıyorum.
işe girdiğimde çalışmaya başladığım şubede yaptığım fazla mesailerim ödeniyordu 13 ay kadar önce şubemi değiştirdim ve mesailerim bu şubemde ödenmiyor.
geçtiğimiz hafta bölge toplantısı yapıldı ve benim şuben dışındaki tüm şube çalışanlarının fazla mesai aldıklarını öğrendim (50 kişilik salonda sadece 1 kişinin hakkını alamamasıda ayrıca kırıcı ve yıpratıcı bir durum).
13 aydır yaptığım fazla mesai ücretlerini alamıyorum. kıdem tazminatımı verin isten ayrılayım dedim fakat banka bunada yanaşmıyor. bu durumda ne yapabilirim?
- noterden ihtarname çekerek istifa etmeyi düşünüyorum. işe giderken mi noterden ihtarname çekmem gerekiyor?
- ihtarname çektikten sonra işten ayrılmak için gerekli olan ihbar süresince (2,5yıl için 6 hafta) çalışmam gerekir mi?
yanıtlarsanız sevinirim. teşekkürler.
Cevap: Fazla Mesai Alacağı Hk. - İhtarname Hk.
Bankaya bugüne kadar olan fazla mesai ücretlerinin ödenmesi talebi ile bugüne kadar ödenmediğinden sözleşmenizi haklı fesih hakkınızı kullanarak fesh ettiğinizi ve işe bu nedenle devam etmiyeceğinizi ve kıdem tazminatınızı talep eden yazıyı noterden gönderin. gönderdikten sonra işi bırakabilirsiniz. İhbar çalışması yapılaması gerekmez.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Bankaya bugüne kadar olan fazla mesai ücretlerinin ödenmesi talebi ile bugüne kadar ödenmediğinden sözleşmenizi haklı fesih hakkınızı kullanarak fesh ettiğinizi ve işe bu nedenle devam etmiyeceğinizi ve kıdem tazminatınızı talep eden yazıyı noterden gönderin. gönderdikten sonra işi bırakabilirsiniz. İhbar çalışması yapılaması gerekmez.
Noterden ihtar yazısı çekildikten sonra işverenin eline geçmesi bir kaç gün sürebilir.
Ben noterden ihtar yazısıyla beraber bir daha işe gitmeyeceğim değil mi? ihtarın işverene ulaşmasına gerek yok?
yanlış anlamak istemiyorum o yüzden tekrar sorma gereği duydum.
teşekkürler.
Fesih iradeniz bankaya varmakla sonuç doğurur, o nedenle bankaya ulaştığı tarihten itibaren işi bırakmanız en sağlıklısı olacaktır.