Öğretmenim kendime ait olan eserimi satmak İstiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
Herkese iyi çalışmalar diliyorum. İngilizce öğretmeni olarak bir devlet okulunda çalışmaktayım. Uzun çalışmalarım sonucunda öğretmenlerin derslerinde uygulayacağı bir eğitim seti hazırladım. Eğitim seti pdf formatında ve cd şeklinde olacaktır ve hazırlamış olduğum websitesi üzerinden satışı olacaktır. Buraya kadar herşeyi yaptım ve hazır. Fakat bunu yasal olarak nasıl yapmalıyım. Eserimi vergi vererek nasıl satabilirim ? Sonuçta devlette çalışan bir öğretmenim eserimi tanıtmam da ve satmam da bir sıkıntı olur mu ? Ayrıca eserimi nasıl koruyabilirim ? Açıkçası izleyeceğim yolu bilmiyorum ve kafam çok karışık. Birçok yazı okudum ama istediğim cevapları bulamadım. Benimle fikrini paylaşan olursa çok sevinirim.
İyi günler diliyorum.
Cevap: Öğretmenim kendime ait olan eserimi satmak İstiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?
Bir şirket kurarak, sonrasında fatura keserek eserinizi satabilirsiniz. Devlet memuru olduğunuz için şirkette müdür olamazsınız.