-
Karar kesinleşmesi
Sayın ilgililer ben izmir-tire ilçesinde eşimden 20/04/2006 tarihinde anlaşmalı boşanma şekliyle bir celsede boşandım oğlumun velayetinide hakim bey bana verdi ancak henüz elime mahkeme kararı gelmedi mahkeme kararı kaç günde kesinleşip gelir bunun bir süresi varmıdır bu konuda benim ne yapmam grekir saygılarımla.
-
mahkeme kararlarının kesinleşmesi temyiz süresinin taraflarca tamyize gidilmeden geçirilmesi demektir.ancak bu süre kararın taraflara tebliğ edilmesinden itibaren işlemeye başlar. yapmanız gereken mahkeme kalemine gidip kararı tebliğe çıkartmaktır. ancak eski eşinizle kararın biran önce kesinleşmesi konusunda hemfikirseniz mahkemeye gidip temyizden feragat ettiğinizi beyan ederek kararı kesinleştirebilirsiniz.
-
sayın fulya hanım mahkeme taraflara mahkeme kararını tebliğ edecekmi.Yoksa ben davacı pozisyonundaydım kendim mahkeme kalemine gidip kararın bir nüshasını istesem olurmu.
-
sizin mahkeme kalemine gidip kararı iki tarafa da tebliğ etmelerini istemeniz gerekmektedir. aile mahkemesindeki kararların temyiz süresi tebliğden itibaren başlar. bu yüzden kararın bir nüshasını almanızın kesinleşmeye etkisi olmayacaktır.