-
Boşanma
Eşimle 5 yıldır evliyiz. 2 yaşında oğlumuz var . Kredi çekerek aldığımız bir evimiz var 3 senedir ödüyoruz 7 senemiz var borcumuzun bitmesine . Evi karımın üzerine yaptım . Geçinemiyoruz artık . ikimizde boşanmak istiyoruz . Evin durumu ne olur eşime bırakmak istemiyorum . Boşanma süreci nasıl olur acaba . Şimdiden Teşekkürler .
-
Cevap: Boşanma
ikinizde boşanmak istiyorsanız anlaşmalı olarak boşanmaya çalışın. Arada çocuk olduğu için çekişmeli olarak gerçekleşecek bir boşanma süreci hem sizi hem de çocuğunuzu yıpratacaktır. Evin daha çok borcu var. Eşinizle anlaşarak evi ve borcu üzerinize alabilir, eşinizin 3 yıllık ödeme süreci içinde yaptığı katkıyı aranızda az çok hesap edip kendisine ödeyebilirsiniz. En iyisi ve zahmetsizi budur. Aksi halde boşanma davası kesinleştikten sonra 1 yıl içinde, ev için katılma alacağı davası açılacak ve yeniden bir yargılama yapılacaktır.
-
Eşim kabul etmezse ev benim olsun derse ben kabul etmezsem Katılma alacağı davası açılırsa eğer , ne olur acaba ev satılır borc ödenir kalan 2 yemi bölünür ne olur acaba
-
Eviniz satılır banka borcu düşülür geriye kalan 3-5 bin tl aranızda pay edilir. 3 senede ödenen paradan faizi düşerseniz geriye kırıntılar kalır. Zaten tapunun kimde olduğunun önemi yok artık, banka borcu ödendiği müddetçe.
Bu arada çocuğunuz sizin yüzünüzden, hayattan soğuyacak, normal bir çocuk gibi olamayacak, sürekli hırçınlık yapacak, annesiyle iken babasını, babası ileyken annesini arayacak, doktor doktor gezdireceksiniz. kendi çıkarı için günahsız çocuğa eziyet eden anne ve babadan ancak evlat düşmanı olur diye düşünüyorum. Sadece düşündüm.
-
Düşünceleriniz teşekkür ederim zaten tek sabır kaynağım çocuğum düşündüğüm çocuğum ancak af buyurun sabır kalmıyor bazen insanda eşim seni sevmiyorum artık olmuyor bitti dedi siz ne yapardınız ne kadar düzelteyim desem de olmuyor çok denedim . Zarar görmeye başladım artık. saolun bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaştığınız için .
-
Anladığım kadarıyla kararınız net oturmamış bence aile terapisi ve uzman psikolog yardımı almayı denemelisiniz. Bu deneme de çözüm olmazsa boşanmayı o aşamada tekrar gündeme almalısınız.