Durumumuz hukuken aldatma sayılır mı?
33 Yaşında erkeğim. 2004 yılında evlendik. Eşim benden giderek soğuması üzerine 2010 yılında eski erkek arkadaşı ile internet üzerinden konuşmaya başlamış. Durumu aynı yıl fark ettim ve ilişki, aşk vs. olmaması, kendisininde özür dilemesi üzerine ve kayıtları da inceledikten sonra affettim. 2013 yılının Mart ayında tesadüfen aynı kişi ile tekrar görüştüğünü tespit ettim. Bir msj.da ona Kuzum diye hitap ediyordu. Kıyamet koptu. Görüştüğü erkekle yaptığım konuşma ve eşimin anlatması ile; eşimin benden boşanmak istediğini ve ailesinden korktuğu için söyleyemediğini, ara sıra telefon ile görüştüklerini, telefon ile görüştüklerinde eşimin onunla yüz yüze görüşmek istediğini, boşanmış olsa onunla evlenip evlenemeyeceklerini ima ettiğini, ona karşı duygularının yoğun olduğunu öğrendim. Birilerine zarar vermeden boşanmak istiyorum. 7 Yaşında bir oğlumuz var. Eşim öğretmen , ben memurum. Görüştüğü kişi 3 yılda aralarında olup biten her şeyi mahkemede anlatabileceğini söylüyor.
Durum bundan ibaret.
1. Eşimin yaptığı hukuken aldatma sayılır mı? Davayı hangi sebeple açmalıyım?
2. Çocuğumun velayetini alabilir miyim?
Cevap: Durumumuz hukuken aldatma sayılır mı?
En az zararla bu durumdan kurtulmayı düşünüyorsanız anlaşmalı boşanma yolunu denemenizi tavsiye ediyorum.
Alıntı:
cozumhukuk rumuzlu üyeden alıntı
En az zararla bu durumdan kurtulmayı düşünüyorsanız anlaşmalı boşanma yolunu denemenizi tavsiye ediyorum.
En az zararla kurtulmak istiyorum ama çocuğumu bırakmak istemiyorum. Çocuk konusunda anlaşamıyoruz. Görüştüğü kişinin samimi itirafları ile hakim çocuğu bana vermez mi?
Aldatma değil, kusurlu davranışla evlilik birliğinin temelinden sarsilmasina yol açan taraf olur. Konu hakkında acilen avukatınızla gorusun.