Hakaret davası açıldı telefon ses kaydı delil kabul edilir mi ?
İyi günler. Ben geçenlerde internet üzerinden bir alışveriş yaptım ve aldığım ürün küçük olduğu için değiştirmek istedim fakat satıcı bunun mümkün olamayacağını o ürünü geri almayacağını belirtti üstelik ürün bana geldiğinde üzerinde faturası ve etiketi bile yoktu bunun üzerine babam telefon açıp konuşmayı denedi ama adam hala ısrarla bağırarak o ürünü almayacağını söyleyip durdu sonrasında birkaç küfür eden babamın yüzüne telefonu kapattı sanırım o sırada ses kaydını devreye sokup babamın tekrar aramasını bekledi babam konuştuktan sonra numaraya mesaj atıp ses kaydını yaptım seni mahkemeye vereceğim diye konuşmalar yapmaya başladı lütfen yardımcı olur musunuz her yerde farklı şeyler yazıyor bazen kabul edilmiş bazen ret edilmiş ben ne yapacağımı şaşırdım :(
Cevap: Hakaret davası açıldı telefon ses kaydı delil kabul edilir mi ?
Sizden izinsiz ses kaydı delil olmaz diye biliyorum. Mahkeme karşılıklı hakeretleri mahsup edebiliyor, Yada her hakarete ceza vermeme yetkisi var. Versede para cezasına çeviriyor. şartlar varsa hükümün açıklanmasının geriye bırakılması kararı veriyor.
Eğer size fatura kesmediyse sizde onu maliyeye şikayet edebilirsiniz. Ayrıca tüketici hakem heyetine başvurun.
Mal alışını satıcının üye olduğu biryerden yaptı iseniz satıcı ile ilgili şikayette bulunabilirsiniz.
Cevap: Hakaret davası açıldı telefon ses kaydı delil kabul edilir mi ?
bizde nişanlımla bize yapılan hakaretlerden dolayı adımıza yapılan suç duyurusunda ses kayıtlarını savcılığa delil sunduk yeterli delil bulunamadığından dolayı düştü dava