İşveren,izin hakkımı kullandırmıyor
Tekrar merhaba ,
Bugün umarım ki yıllık iznimi istediğimde vereceklerdir. Şu an için tam ikibuçuk yıllık çalışanım. Geçen yıl yıllık iznimi işverenim vermedi. Bunun yerine üç günlük ücretsiz izin verildi. Bende sinirlendim ve 15 gün doktor raporu alarak kendimce yıllık iznimi kullandım. Bu yıl olduğu gibi geçen yılda çalışanların ( benim bağlı olduğum bölüm çalışanları) çoğu yıllık izinlerini ( yedi gün ) kullanmıştı. Bana verilmemişti.
Neyse , Bu yılda aynı şekilde diğer çalışan arkadaşlar yıllık izinlerini 10 gün , 14 gün olarak kullanmaya başladılar. Bende yıllık iznimin tamamını bir seferde kullanmak istiyorum. Diğerlerinden farklı olarak izin paramı izne çıkmadan önce peşin olarak isteyeceğim. Bu isteklerimin kanunen ve çalışan olarak en basit ve sıradan istekler olduğunu biliyorum. Evet işverende biliyor bunları. Ama vermek istemiyor. Şimdiye kadar izin parası alan görülmedi. Hatta 14 günlük izin kullananlar işverenin hoşsohbet ettikleri.
Şu halde yıllık iznimi eksik kullandığımdan ( yada kullanmama izin verilmediğinden ) ve izin paramın verilmemesinden dolayı işverene ne gibi yaptırımlar uygulanır? Ben nasıl davranmalıyım? Ne yapmalıyım?
Bu durumlar geçerli fesih sebebi oluşturur mu benim için? Oluşturursa ne şekilde bunu bildirmeliyim.
saygılarımla
Cevap: İşveren,izin hakkımı kullandırmıyor
Bu davanın yada bu maddeden doğan haklı fesih sonucunda ne oldu o konu hakkında da bilgi verir misiniz acaba ?