Banka dosya masrafını ödemiyor
selamlar ben göktan. konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen aydınlatıcı bir bilgi versin. kısaca olay şöyle : finansbank'ı dosya masrafı yüzünden tüketici hakem heyetine verdim ve kazandım. lakin banka 3.icra mahkemesinden karşı dava açmış ve dava açarken şöyle bir madde sunmuş - DAVA BİTENE KADAR ÖDEMENİN DURDURULMASINA. yalnız çıkan karar durdurulmanın red di şeklinde.banka beni oyalamakta ve o kararın hükmü olmadığını ve dava bitene kadar hiçbir ödeme yapılmayacağını söyleyip duruyor.bu parayı nasıl alırım haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum o yüzden lütfen admin ve diğer arkadaşlar yardım
Cevap: Banka dosya masrafını ödemiyor
o dava reddedilecek ve banka parayı ödeyecek..
BANKA DOSYA MASRAFI İLE İLGİLİ YARGITAY KARARI
T.C. YARGITAY
13.Hukuk Dairesi
Esas: 2013/31658
Karar: 2013/31813
Karar Tarihi: 17.12.2013
ALACAK DAVASI - DAVACININ PEŞİNATLARIN ALINDIĞINI İLERİ SÜREREK HAKSIZ OLARAK TAHSİL EDİLEN BEDELLERİN İADESİNİ TALEP ETTİĞİ - HESAP İŞLETİM ÜCRETİ HAKKINDAKİ VAZGEÇMENİN DEĞERLENDİRMEYE ALINARAK DAVANIN KISMEN KABULÜNE KARAR VERİLMESİ - HÜKMÜN ONANMASI
ÖZET: Olayda … Şubesi’nden konut kredisi aldığını, kredi kullandırım sırasında tahsil edilen .. lira kullandırma masrafı, … tarihinde yapılandırma esnasında … lira erken kapama komisyonu, … hesabından … TL hesabından .. liralık hesap işletim ücretleri ile … liralık peşinatların alındığını ileri sürerek haksız olarak tahsil edilen bu bedellerin iadesini talep etmiştir. Taraflar arasında düzenlenen Konut Kredi Sözleşmesi, dekontlar ve tüm dosya kapsamından, bilirkişi raporunun 4077 Sayılı Yasa kapsamına uygun olduğu, hüküm vermeye yeterli ve kısmen elverişli olduğu sonucuna varılarak ve hesap işletim ücreti hakkındaki vazgeçme de değerlendirmeye alınarak davanın kısmen kabulü ile … liranın dava talihinden itibaren yasal faizi ile birlikte davalıdan alınarak davacıya verilmesine, … lira fazlaya ilişkin talebin reddine karar verilmiştir.
kredi çektiğiniz banka; muhtemelen babanızın tüketici hakem heyetine başvurarak almış olduğu "Tüketici Hakem Heyeti Kararını" iptal etmek amacıyla Tüketici mahkemesine dava açmıştır. Bu durumda açılan davaların çoğunluğuna Tüketici Mahkemelerinde red kararı çıkmaktadır. bu davayı takip etmenizi ve sürelerinde cevap vermenizi tavsiye ediyorum...