-
İftiraya uğradım.
7 sene önce eşimden ayrıldım. Sorunsuz ayrılması için nafaka ve mal talep etmedim.Çünkü babamdan kalan bir ev vardı. Eski eşim tavuklara ve kuşlara çok düşkündü.Ben titiz bir insan olduğum için sürekli kavga ediyorduk.Çocukların buluğ çağı devresinde de çok kavgalarımız olmuştu.En sonunda anlaşarak ayrıldık.O sırada babamın evinde oturuyorduk.Ayrıldıktan sonra daha onceden yazlık olarak kullandığımız 2 ayrı katlı evin tek katında kalmaya başladı.Diğer katıda bana nafaka vermediği için yazdan yaza ister kullan ister kiraya ver dedi.Ben de yazdan yaza bazen çocuklarla gidip bana talep ettiği katında kalıyordum bazen de kiraya verip kendi evime gidiyordum.Birkaç yıl sonra ev küçük geldiği için çocuklara ayrı oda olmadığı için kendi evimi kiraya verip başka eve kiraya çıktım bu zamana kadar 4 ev değiştirdim.Aşağı yukarı 2 ay önce bir akrabamla aram bozuldu.Babamdan bana yetim maaşı bağlandığı için yazın eski eşimin bana talep ettiği eve gitmemi fırsat bildi , babasının maaşını alıyor ve eşiyle aynı evde yaşıyor diye bana iftira attı.Ortanca kızımın 2 ay sonra da düğünü var ve düğün hazırlıkları içindeyiz.Oğlum da üniversiteye gidiyor.Büyük kızımın da eşi 1 ay önce akciğer embolisi geçirdi.Şuan da çalışamaz durumda olduğu için ben onlarla beraber oturmaya karar verdim.O kişi iftira attığı için sgk görevlileri cocuklarımla yazlık olarak kullandıgımız eski eşimin evine geldi.O sırada ben aşağıdaydım.Oğlum yukarı katta babasının yanındaydı.Sgk görevlilerine durumu aynen izah ettim.Benden ifade aldılar , sonra yukarı çıktılar eski eşimin ifadesini aldılar .3 komşudan ifade aldılar.Haksızlığa uğradım. Şu durumda ben ne yapmalıyım? Nasıl bir yol takip etmeliyim? Bana yardımcı olursanız sevinirim.
-
Cevap: İftiraya uğradım.
SGK Yetim maaşının kesilmesi ile ilgili herhangi bir işlem yaptımı?
-
SGK yetim aylağının kesilmesi ve ödenen kısmın geri alınması için hukuki işlem başlatacaktır büyük olasılıkla ve sizin bu konuda bir avukat meslektaşımdan yardım almanızı tavsiye ediyorum.
-
Hayır sgk görevlileri geleli 2 hafta oldu. Şu anda böyle birşey yok.Ama olabilir mi?
- - - Updated - - -
Benim buraya yazdan yaza gelmem bır suç teşkil eder mi? Burası 2 ayrı kat. Sonuçta evim ayrı elektrik su faturalarım var.Sgk beni ne ile suçlayabilir? Hukuki işlemi şu durumda hangi kanıtlarla başlatabilir?
-
Bahsi geçen yazlık ev 2 katlı bir(tek) evse burada yazdığınız savunmanız çok itibar görmeyecek ve yüksek ihtimal yetim aylığının kesilmesi ve ödenen kısmın faiziyle geri alınması ve ceza-i yaptırımlarla karşılaşılması söz konusu olacaktır.Yok bu yazlık 2 ayrı katta 2 ayrı ev ise(girişler - çıkışları farklı, üst üste 2 farklı ev) durum değişebilir.Ancak dediğim gibi aynı evin içinde farklı katlarda(sonuçta aynı evin içinde olmuş oluyorsunuz) boşanmış çiftlerin yaşadığı iddiası pek akla yatkın gelmiyor.Devlet bu konuda oldukça ciddi ve tavizsiz.Durumunuz için araştırma yapmakla birlikte olumsuz sonuçlara hazırlıklı olun derim.Kolay gelsin.
-
Sgk nın karar vermesini bekleyin yetim maaşınız keserlerse itiraz edersiniz red olursa dava açarsınız.
Tanıklarınız var, İkametgahlarınız ayrı vs
Banada ayrıldığınız eşinizle altlı üstlü oturmanız pek mantıklı gelmiyor. Görülmüş şey değil yani. Bende sgk nın yerinde olsam anlattıklarınıza itibar etmez maaşınızı keserdim.
Mahkeme süreci olursa çocuğunuzun hastalığı kızınızın düğünü başka yerdeki ikametgahınız oradaki faturalarınız vs hepsi önemli delil olacaktır.
-
Biz sureklı altlı ustlu oturmuyoruz.Ben çocuklarla birlikte yazın tatil amaçlı alt katında oturmak üzere geliyorum.Kiraya verdiğim zaman İzmirdeki evime gidiyorum.Bu şekilde anlaşmıştık.(Ev dışarıdan merdivenlı 2 katlı ayrı hane).Altlı üstlü daımı oturma gibi bi durum yok.Eski eşim daimi oturuyor.Bu konularla ilgili nasıl bir avukat gerekir?
-
Sayın busegül
Farketmez 3-4 ay veya 12 ay neyi değiştirir sizin gibi kaç tane insan tanıyorsunuz. Ben hiç tanımıyorum,muhtemelen sgk memurlarıda tanımıyordur.
Yukarıda yazdığım gibi ayrı yerlerdeki ikametgahınız vs bunlar hep lehte delil.
Sosyal güvenlik konularında uzman bir avukat daha iyi olur. Benzer davalara bakan avukat sizi daha iyi savunur. Sizin durmunuza uygun bir yargıtay kararı vardır belki bakmak lazım.
-
Bu şekilde birlikte yaşayan ve ayrılıp devletten kendine maaş bağlatanlar zaten görünürde ikametgahlarını başka yere alıyorlar.Bu zaten hep böyle(boşanıp ta kendini aynı ikametgah göstermek pek mantıklı olmasa gerek).O yüzden başka yerde ikametgahınızın olması sizin lehinize bir durum yada kanıt değil.Zaten bu tarz cezalar yiyen kişiler hep buna benzer savunmalarla ortaya çıkmakta(o altta ben üsteyim, aynı evdeyiz ama konuşmuyoz, sadece falanca zamanlar geliyorum onun dışında ayrıyız vs.).Ben dediğim gibi çok sonuç alacağınızı tahmin etmemekle beraber genede avukata ayıracak da bütçeniz varsa avukatla temsil edilmenin bir zararı olmaz.Kolay gelsin.
-
Bütün elektrik, su dökümanları, adrese gelen faturalar bunlar ayrı evde yaşadığımın kanıtı değil midir?