Gizli bir davam var adresi farklı verdim o adrese gitmesi lazım ama ben orda yaşamıyorum beni bulamazlarsa yine benim evime mi gelecek ?
Printable View
Gizli bir davam var adresi farklı verdim o adrese gitmesi lazım ama ben orda yaşamıyorum beni bulamazlarsa yine benim evime mi gelecek ?
Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması halinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.
Kayıt sisteminde bulunan adresten sürekli olarak ayrılmış olsanız dahi, tebliğ memuru evrakı, o yerin muhtarına imza karşılığına teslim eder ve kapınıza ihbarname yapıştırır. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.
Eğer tebligatın elinize geçmesiyle ilgili tereddütünüz varsa tebligata elverişli bir e-mail adresi vererek bu adrese tebligat yapılmasını isteyebilirsiniz ve bu yolla tebligat yapılabilir; ki bu sizin durumunuz için en uygun seçenektir.
Merhaba; benim tebligat da muhtara teslim edilmiş. Muhtarın belli bi yeri yok, nerede oturduğunu da bilmiyorum. E devletten duruşma gününü ve saatini öğrendim. Bu bilgi yeterli mi? Muhtarı bulup tebligatı almama gerek var mı?