Selamlar saygılar. Tck 226. maddede belirtilen bulundurma ve depolamanın hukuk dilinde tanımını yapabilir misiniz? Bulundurma ve depolamadana bahsedebilmek için gerekli şartları açıklar mısınız?
Printable View
Selamlar saygılar. Tck 226. maddede belirtilen bulundurma ve depolamanın hukuk dilinde tanımını yapabilir misiniz? Bulundurma ve depolamadana bahsedebilmek için gerekli şartları açıklar mısınız?
TCK 226/3 madde: Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanan kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu ürünleri ülkeye sokan, çoğaltan, satışa arz eden, satan, nakleden, depolayan, ihraç eden, bulunduran ya da başkalarının kullanımına sunan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Bulundurma ile depolama arasında bir fark olması cezayı değiştirmez. Bulundurma eylemini bir cd, bir dosya gibi düşünün. Depolama ise özetle kolleksiyon yapmak (satmak için de olabilir)
Sayın illegal cevabınız için teşekkür ederim. Yani depolama deyince sistemli ve bilinçli bir şekilde bir arşivlemeden, dosyalamadan (özel dosya ismi verilmiş), bahsetmek gerekir diye düşünüyorum. Örneğin kişi internette yer alan yasak materyali bilgisayarına bilinçli bir şekilde kaydediyor ve özel bir dosya ismi veriyor. daha sonra bu dosyaları bir koleksiyon halinde arşivleme yapıyor. ben depolamadan bunu anlıyorum. saygılar sunarım
hukukçu arkadaşlardan yorum bekliyorum. teşekkür ederim.