Cevap: Gasp edilen depozito
Merhaba,
Öncelikle kesinlikle sakin olun ve haklı iken haksız konuma düşmeyin, öfkeyle kalkan zararla oturur.
Depozito içinse doğrudan icra takibi başlatabilirsiniz ve itiraz ederse dava açmanız gerekir.
Bir avukattan doğrudan destek almanızda fayda vardır.
Teşekkür ederim, öyle yapacağım. Fakat önceden merakımı maruz görün. Evet, ev sahibi kuvvetle muhtemel icra takibine itiraz edecek, daha sonra tarafımdan dava açılacak. Madden en sıkıntılı olduğum şu evlilik arefesinde hak ve Hakk'ın peşini bırakmamak adına doğacak masrafları göze alıyorum. Bu davada, kazanılması durumunda bu ücretlerin karşı tarafa yüklenmesi kararı çıkabilir mi acaba?
Merhaba,ben tam aksi bir durum yaşıyorum.Kiracım 6 yıl sonra dairemi boşalttı ve dairemde sadece muslukların bozuk olduğunu söyledi,inandım depozitosunu verdim.Eşyalar taşındıktan sonra,mutfak dolaplarının içlerinin çürümüş ve ortaya çökmüş,banyo küvetinin hatta yer fayanslarının da kırık olduğunu gördüm.En az 4-5 bin lr masraf!!Ben depozitomu geri almak ve tadilattan önce bilirkişi getirmek istiyorum.Bu şahıs,haklı davamı kazandığımda,dava+bilirkişi masraflarını ödermi?Emekliyim,yardıma ihtiyacım var.Daire boşaldıktan kaç gün sonra bilirkişi getirmeliyim?Zaman limiti nedir?Teşekkürler.