Toplam 1 dosya bulunuyor
Komşu parsel bahçe duvarı işgali..
Merhabalar ruhsatını alıp yapımına hazırlandığım binanın bulduğu parsele komşu olan diğer parseldeki bahçe duvarı benim parselimi işgal etmiş. Bina sakinleri bahçe duvarının yıkılmasına itiraz ediyor yapacağımız bina tam bu bahçe duvarının uzerine oturuyor bahçe duvarını yıkmadan binayı yapmamız imkansız. 1996 yılında yapılmış bu bine çekme payı kullanılmadan direk benim parselime sıfır olarak inşaa edilmiş ust katlardaki balkon çıkmaları ise benim parselimi işgal ediyor. Ben bina sakinlerine duvarı yıkıp binayı yaptıktan sonra bina girişlerini etkilemeyecek bir alanı onlara burakarak tekrar duvarı öreceğimi söyledim fakat bana dava acacaklarını söylediler. kendilerine bahçe duvarlarının benim parselime yapıldığı işgal etdigini imar durum belgesiyle gostermeme rağmen ikna olmadılar inşaata başlarsam inşaatı durdurma kararı alacaklarını söylediler. aşşağıdaki resimde imar durum belgesinden bi bolumu ekledim. taralı olan 3 nolu parsel inşaatı yapmak istediğimiz parsel sıkıntı yaşadığımız parsel ise 6 numaralı parsel resimdede görüldüğü üzere bahçe duvarlarının işgali görünüyor. belediyeden bana soylenen duvarı yıkabileceğim. acaba dedikleri gibi duvarı yıkarsam inşşatımı durdurma kararı alabilirlermi. hem benim arsamı işgal edip bahçelerini genişletip hemde haklı olabilirlermi. şimdiden cevaplar için teşekkürler iyi forumlar.
Dosya 1360
Cevap: Komşu parsel bahçe duvarı işgali..
Her şey nizami ise inşaatı nasıl durdurabilirler.
Duvar sizin arsanızda ise yıkıp inşaata başlayabilirsiniz. Balkon çıkıntılarınıda yıktırabilirsiniz.