Araç Kiralama Şirketi Keyfi Ceza Kesti
Merhaba
Bir Araç Kiralama Şirketinden Yurt Dışından misafirimiz gelen misafirimizi gezdirmek için araç kiraladım. Aklımızda Ankara'nın bir ilçesine gitmek 4 5 gün orada kalmak vardı. Ancak arabaya biner binmez karar değiştirdik ve Fethiye'ye gittik. Döndüğümüzde araç kiralama şirketi aracı takip ettiğini ve Fethiye'ye gittiğimizi bildiğini söyledi ve 200 TL para istedi. İtiraz etmedim verdim ve bunu araştıracağımı söyledim. Sizden ricam şu; araç kiralama şirketinin böyle bir ceza kesme hakkı var mı? Şayet yok ise nereye şikayet etmeliyim?... Şimdiden teşekkür ediyorum..
Cevap: Araç Kiralama Şirketi Keyfi Ceza Kesti
Nereye gideceğinizle ilgili bir imza verdiniz mi?
Bu tür araç kira sözleşmelerinin ya şehir dışıma çıkmama yada kilometre sınırları var.Onlarda imza edilen sözleşmelerde yer almakta.Bunu ihlal ettiyseniz sizden para talep etmeleri normal.Bence talep ettikleri rakamda makul bir seviyede.Muhtemelen fazladan 200TL verdiğinizi dahi ispat etmeniz zor(bunun için ayrıca bir belgede vermemişlerdir).Bir şey çıkacak bir yere varılacak bir durum olmamakla beraber elbette araştırmanıza devam edebilirsiniz.Kolay gelsin.
cevaplarınız için teşekkür ederim. 200 TL yi özellikle banka kartından çektirdim.