Falcı yüzünden tebligat gelmiş
Diyelim ki hiç tanımadıgınız biri size mesaj attı işte falcı söyledi seni bana numaranı falan bana yaptırdıgı sayı oyunları ile çıkarttı. bu kişi size böyle mesaj atıyor siz de diyorsunuz ki seni savcılıga verecem. Ve bu kişi peki diyor bir daha hiç mesaj atmıyor. Bir kişi böyle bir mesaj attı ama bir daha rahatsız etmedi sırf bu yüzden savcılığa verilebilir mi?
Arkadaşım falcıya gitmiş falcı ona işte aklından sayı tut şunla çarp bunla çarp vs demis cep numarası cıkmıs ortaya hayatının askı bu demis. arkadasımda atlamıs adam da demis seni savcılıga vercem böyle deli sacması mesaj attıgın için. aradan 2.5 ay geçti ama hala savclıktan ses cıkmadı hakkınızda sikayet var diye.
Ve bugün muhtar aradı adliyeden tebligat gelmiş arkadaşım korkuyor acaba bu konu ile ilgili mi diye...Bilgilendirirseniz sevinirim.
- - - Updated - - -
Lütfen bir cevap verin.
Cevap: Sayın Avukatlar acil olarak bakabilir misiniz?
Eğer bu mesajlar süreklilik arz etmişse kişi huzur ve sükununu bozmak ( Türk Ceza Kanunu md.123 )suçu oluşur ama mesajlar süreklilik arz etmiyorsa suç oluşmadığı kanaatindeyim.
Kişilerin huzur ve sükununu bozmak için öngörülen ceza 3ay-1yıl arasıdır.
Bir avukattan hukuki yardım almanız menfaatinizedir.
Hayır kişiye sadece 1 gün öyle mesaj atıldı kişi savcılığa vereceğim mesaj atma dediği andan itibaren mesaj atilmadi.
Alıntı:
YelizOcak rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım falcıya gitmiş falcı ona işte aklından sayı tut şunla çarp bunla çarp vs demis cep numarası cıkmıs ortaya hayatının askı bu demis. arkadasımda atlamıs
Arkadaşınız mesaj olarak ne yazmış ki?
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşınız mesaj olarak ne yazmış ki?
İşte falcı söyledi ki sen benim evleneceğim kişiymişsin senin numaranı verdi bana bende gerçeklik ihtimali vermedim ama şansımı deneyeyim diye mesaj atmış olayı anlatmış o kişiye.
Tebligatın icerigini soruyorsanız bilemeyiz. Gidip almasında sakınca yok çünkü muhtara bırakıldığı gün tebliğ tarihi sayılır.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Tebligatın icerigini soruyorsanız bilemeyiz. Gidip almasında sakınca yok çünkü muhtara bırakıldığı gün tebliğ tarihi sayılır.
Tebliğ tarihi ne demek ?
Değerli üyemiz ve Yöneticimiz yardımcı olmak için cevap vermişler ancak böyle bir başlık şekli yok.Başlık ilgili konuyu özetler nitelikte olmalı.Burası ortak paylaşım platformu.Avukatları acil diyerek çağırıp bedava hukuk danışmanlığı alıp sonra ilerleme alanı değil.Zaten bu forum kurallarıyla da altı çizilerek belirtilmiştir.Hala daha iyi niyeti muhafaza ederek cevap vermeye devam etmek gerekirse;
Bir kişiye bir(1) defa mesaj atıldıysa ve içeriğinde hakaret tehdit vb. yok ise şikayetçi olunsa dahi yüksek ihtimal takipsizlikle sonuçlanacaktır.Tebligat da muhtemelen bununla alakalıdır.Ancak kişilerin huzur ve sükununu bozma suçuna girecek şekilde rahatsız etme durumu oluştuysa(üst üste aramalar, mesajlar vs.) o zaman durum değişir.İyi forumlar.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli üyemiz ve Yöneticimiz yardımcı olmak için cevap vermişler ancak böyle bir başlık şekli yok.Başlık ilgili konuyu özetler nitelikte olmalı.Burası ortak paylaşım platformu.Avukatları acil diyerek çağırıp bedava hukuk danışmanlığı alıp sonra ilerleme alanı değil.Zaten bu forum kurallarıyla da altı çizilerek belirtilmiştir.Hala daha iyi niyeti muhafaza ederek cevap vermeye devam etmek gerekirse;
Bir kişiye bir(1) defa mesaj atıldıysa ve içeriğinde hakaret tehdit vb. yok ise şikayetçi olunsa dahi yüksek ihtimal takipsizlikle sonuçlanacaktır.Tebligat da muhtemelen bununla alakalıdır.Ancak kişilerin huzur ve sükununu bozma suçuna girecek şekilde rahatsız etme durumu oluştuysa(üst üste aramalar, mesajlar vs.) o zaman durum değişir.İyi forumlar.
Est ücretsiz hukuk danısmanlıgı diye bişey geçmedi aklımdan. Forumda yeni olduğum için bilemedim kusura bakmayin lütfen :)