Bize Silah Çektiler. Şikayetçi olduk
Selamun Aleyküm,
Arabamla yolumuzda seyir halindeydik. Ama birdenbire önümüze bir araba kırıverdi. Buna sinirlenen abim camı açıp "ne önümüze kırıyon" şeklinde bağırdı.. "ne diyonuz olm siz" diyen şahıs biraz bağrışma sonucu kırmızı ışıkta silahına elini attı ve gösterdi. Bende bi anlık korkuyla hemen arabayı sağa doğru çektim. Silahı çeken şahıs hemen gazladı ve gitti. Ama 100 metre ilerde kırmızı ışıkta durdu mecburen.
Abim ve arkadaşlarım "kime silah gösteriyo ya bu" , "bas yetişelim vuracaksa vursun" gibi laflar edince kendime hakim olamadım ve ışıklarda aracın yanına durdum.
Araçtan indik ve adamın üzerine doğru gittik. Adam silahıyla beraber çıktı. "siz benim kim olduğumu biliyomusunuz, vallahi kafanıza sıkarım" gibi laflar ettiği sırada arkadan tesadüfen geçen polis aracı hemen geldi ve şahısın silahını elinden aldı. Şikayetçi olacağımızı belirttik. polisin yanında bile "siz benim ne iş yaptığımı biliomusunuz, sizin yaşınız kaç" türü tehditler savurdu. Emniyete gittik 3-4 saat sonra serbest kaldık, o silahı çeken şahıs ifade vermeye devam etti. Bu arada yanımıza gelen polis "gençler rahat olun, her türlü ceza alır. şehir magandası gibi silah çekmek yok artık bu memlekette. siz içinizi ferah tutun" dedi.
Bu arada adamın bld. başkanının koruması olduğunu öğrendik. Aradan bikaç gün geçti. Araya bir tanıdık sayılabilecek bi abi girdi ve bize şikayeti geri çekin dedi. Bizde çekmiycez diyince adam sinirlenip "ölmek mi istiyosunuz ulan sizin amacınız ne. ne istiyosunuz. öldürecekler ulan sizi" diye konuşunca abim 10.000 lira versin çekiyim davayı dedi. Bunu öğrenen şahıs bize çetecilik suçlamasında bulunmuş zannedersem.
Sizce durum ne olur?
Saygılar
Cevap: Bize Silah Çektiler. Şikayetçi olduk.
Hangi gerekçe ile çetecilik suçlamasında bulunmuş?
Şikayetten vazgeçmek için bir tazminat talep etmek abes bir şey olmasa gerek.
Tazminat istemenin hukuki şekli bellidir ama çete ile suçlamak komik olmuş :DD
ayrıca biz o gün giderken 2 arabaydık, diğer arabadada 15 yaşındaki kuzenim vardı.. onları da dahil etmiş olaya.. 15 yaşındaki çocukla mı çete kuracağız.. ayrıca geçmişimizde gayet temiz hepimizin.. yani bu hayatta herşeyin bi bedeli vardır, bu bedeli istemek hemen çetecilik mi oluyor?