Bireysel emeklilikten 60 günden önce çıktığım halde kesinti!!!
28 Mayıs 2013 tarihinde avivasa emeklilik sistemine (ön ödeme + aidat yatırarak) girdim. 11. Temmuz 2013 tarihinde ise Avivasa'ya faks çekerek ayrılmak istediğimi bildirdim. Temmuz 16'sında ana paramdan 400TL keserek yatırmışlar. Ben giriş aidatı aldıklarını sandım önce. 60 gün içinde ayrılanlardan herhangi bir aidat filan alınmıyor. 444 11 11 i aradım fonların alış satışından kaynaklı kayıp olduğunu söylediler. Ben ayrılmam dilekçesini verdikten sonra yatırım danışmanımla görüştüğümde az bir miktar karım olduğunu söyledi mail yoluyla. Ayrılırken zarar göstererek bana ceza kesiyorlar anladığım kadarıyla.
Ben de tüketici mahkemesine başvurmak istiyorum. Konuyla ilgili Tüketici mahkemesi başvuru örneği bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Bireysel emeklilikten 60 günden önce çıktığım halde kesinti!!!
bende akpank dan kredi çekerken, avivasa ya üye olmak zorunda kaldım. 1 hafta sonra aradım iptal edin diye kredi kartından 230 tl çekmişler. 10 iş günü içinde beni arayacaklarmış. :)
üye olmak istemiyorum dediğimde biz öyle anlaştık dedi bankacı. benle anlaşmadığını biliyorum fakat, 3-5 bankadan kredi çekerken işler farklı biraz.