İstikak davası otomobil için
Merhaba...
Ben noter satışı ile bir otomobil satın aldım. Malum noter satışı yapmadan önce ilgili vergi dairesinden "borcu yoktur" kağıdı da aldım. Noter satışından sonra trafik tescil için emniyete müracaat ettim. Emniyetteki GBT sorgusu önce temiz çıktı ve taze ruhsat belgelerini satın alarak aracın muayenesini yaptırmak üzere Şoförler Cemiyetine gittim. Fakat muayene günleri haftada bir olduğu için ve diğer sebeblerden muayeneyi yaptırmam on gün kadar uzadı.
Neticede muayene işlemini de yaptırdıktan sonra, tekrar emniyete gittiğimde aracın üzerinde icra olduğunu öğrendim. Ben noterden satışı yaptıktan 8 gün sonra, eski ruhsat sahibinin borcundan dolayı arabaya icra konulmuş.
Hemen ilgili icra dairesine giderek istikak iddiasında bulundum fakat alacaklının avukatının itiraz etmesi üzerine sonucun bana bildirmesini beklemeden istikak davası için gerekli işlemleri başlattım. Geçtiğimiz gün adresime mahkeme çağrısı geldi.
Olay bu... Sorum ise; bu mahkeme neticesinde ne olur bilemiyorum, avukat tutmalımıyım? mahkemenin olduğu tarihte şehir dışında olmam gerekiyor, illaki bu davaya katılmam gerekir mi? İlgilenenlere şimdiden sonsuz teşekkürler...
SAYGILAR...