Bina Isı Yalıtımını Parasını Ödemeyen Kat Maliki
6 Blok 5 Katlı 60 dairelik site yöneticisiyim. 2013 yılı Ocak ayında yapılan Site yönetimi kurulu seçiminde, sitede mevcut binaların ısı yalıtımın yapılması için oy çokluğu ile karar alındı.
Bina ısı yalıtımı için 3 firma ve 1 taşeron teklif vermiştir. Nisan ayında alınan teklifleri görüşmek üzere yapılan olağan üstü genel kurulda (41 kat maliki katılmıştır) en uygun teklifi veren taşeron ile site yönetiminin sözleşme yapılmasına kat malikleri yetki vermişlerdir.
Site yönetimi kurulu başkanı ve yardımcısı birlikte taşeron ile sözleşme yaptık. Kat maliklerinden peşin ödemek isteyenlerin paralarını , taksitli yaptırmak isteyenlerden senetlerini site yönetimi olarak teslim aldık. Peşin ödemeleri taşerona ödedik.(6 Kat maliki) Taşeron Mayıs ayında ısı yalıtım işlemine başladı Temmuz ayı başında bitirdi. Bizde site yönetimi olarak senetleri (53 Kat maliki) taşeron teslim ettik. Ancak 1 kat malikimiz halen senette vermedi her hangi bir ödemede bulunmamıştır.
Taşeron site adına fatura kesmedi ancak bina ısı yalıtımında kullanılan malzemelerin faturalarını (strafor,file, dübel, boya vs) malzeme aldığı şirketlerden site yönetimi adına kestirdi.
Ancak ısı yalıtımı parasını ödemeyen ve senette vermekten imtina eden 1 kat malikimiz taşeron benim adıma fatura kessin veya bana belge versin diye diretmektedir. Her ne kadar alınan malzemelerin faturası site adına kesildi diye söylesek te bir türlü ikna edemedik. İcraya verin alın demektedir.
Son olarak karar defterinin ocak ve nisan aylarındaki alınan karaları noterden onaylatarak taşerona verip taşeronun alacak tahsiline gitmesini düşünüyoruz. Saygılarımla.
Cevap: Bina Isı Yalıtımını Parasını Ödemeyen Kat Maliki
İcra ile tahsil edebilirsiniz. Böyle söyleyin ikna olur
Cevap: Bina Isı Yalıtımını Parasını Ödemeyen Kat Maliki
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
İcra ile tahsil edebilirsiniz. Böyle söyleyin ikna olur
Kat malikinin derdi o zaten icraya verin alın diyor.Ancak izlenecek yol nedir? taşeron ne gibi bir yol izlemelidir?