Cevap: Değişim ve İade hakkı
Ücret iadesi, fatura üzerinde yazan bedel olacak ve sizin ödediğiniz şekilde olacak. Yani siz muhtemelen parayı ödediniz ve bitti. Dolayısı ile nakit olarak alacaksınız.
Değiştirme / bedel iadesi konusunda ise: Sizin talebiniz sözlü müydü yoksa yazılı bir değişim talebiniz var mıydı?
Zira laptop gibi bir cihazda yenisi ile değişim pek mantıklı değil. Çünkü siz son model bir laptop parası ödediniz ama 2 senelik bir cihaz kullanıyor olacaksınız. 7 defa parça değiştirilmiş bir laptop pek "kullanılabilmiş" sayılmaz zira.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Ücret iadesi, fatura üzerinde yazan bedel olacak ve sizin ödediğiniz şekilde olacak. Yani siz muhtemelen parayı ödediniz ve bitti. Dolayısı ile nakit olarak alacaksınız.
Değiştirme / bedel iadesi konusunda ise: Sizin talebiniz sözlü müydü yoksa yazılı bir değişim talebiniz var mıydı?
Zira laptop gibi bir cihazda yenisi ile değişim pek mantıklı değil. Çünkü siz son model bir laptop parası ödediniz ama 2 senelik bir cihaz kullanıyor olacaksınız. 7 defa parça değiştirilmiş bir laptop pek "kullanılabilmiş" sayılmaz zira.
Aldığım yerde yok zaten kullandığım model.
Çek teklif ederse yine de nakit isteme hakkım var yani.
Değişim talebim yazılı değildi. Telefonda kayıt açtılar. Bu durum durumumu etkiler mi?
Ancak yine de pazartesi servisi arayıp iade talebimi sunmayı düşünüyorum
Muhtemelen büyük bir teknoloji marketten aldınız ve nakit ya da çek sizin farketmeyecek gibi görünüyor. Nakitte ısrar etmeniz durumunda kabul etmezlerse THH / Tüketici mahkemesi devreye girecek, süreç uzayacak. Ama "Kanunen bana nakit olarak ödeme yapmak zorundasınız. Kuponu kabul etmek istemiyorum. Eğer nakit ödeme yapmazsanız benim Tüketci mahkemesine gitmem gerekecek ancak bu süreci çok uzatacak, halbuki ben sürecin uzamasını istemiyorum. Ayrıca mahkemeye gidersem siz de dava masrafları ve vekalet ücreti ödemek zorunda kalacaksınız. Bu yüzden mahkeme ikimiz için de kötü. Bunu mahkemesiz halletmemiz gerek" diyerek ikna yolunu deneyebilirsiniz.
Evet bir teknoloji marketten almıştım. Yeni almak istediğim bilgisayar diğer mağazalarda daha ucuz olduğu için nakit istiyorum ben.
Ancak yine de hukuki olarak nakit istemeye hakkım olduğunu öğrenmek önemli tabi ki. Dediğiniz gibi sözlü olarak anlaşma yoluna gitmem de mantıklı gibi duruyor.
Peki Tüketici Mahkemesi veya Hakem Heyeti'ne gidersem süreç ne kadar sürer tahminen. Sanırım mahkeme için azami limiti 3 ay idi. Asıl amacım süreci uzatmak değil ancak hakkımı savunmak.
3 ay iyimser bir süre :)
Ama azami süre bu ise nasıl yapılıyor bilmiyorum.
Avukat masrafından bahsederseniz caydırıcı olacağını zannediyorum. Zira masraflar sizin laptop parasını bulur. Satıcının, kupon vereceğim derken iki misli nakit verme riskine girmek istemeyeceğini düşünüyorum.
Azami süreyi bi yerde duymuştum belki de yoktur öyle bir şey emin değilim.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim :)