Ailem Evli Olduğu Halde Annemin Soyadını Almak İstiyorum
Merhaba,
Annem babam evli. Babamın soyadını taşıyorum. 23 yaşındayım.
İstanbul'da üniversite okuyorum. Ailem İzmir'de yaşıyor ve kütüğüm izmirde (babamın kütüğüne kayıtlıyım).
İkametgahım İzmirde ailemin adresinde.
Şimdi ben değiştirebilirsem ikametgahımı, adımı, soyadımı ve kütüğümü değiştirmek istiyorum.
İkametgah değişikliği için nüfus müdürlüğüne gitmem gerekiyor galiba.
Yurtta kalıyorum. İkametgahımı yurda alabilir miyim?
Adımı ve Soyadımı değiştirmek için nereden ve nasıl dava açmam gerekiyor? Şahit gerekli midir? Annemin soyadını almak istiyorum.
Adımı değiştirmek için mahkemeye sunacağım doğru dürüst bir sebep yok.
Soyadım ile dalga geçiliyor. Soyadımı değiştirmek için sağlam sebeplerim var. Annemim soyadını almam mümkün müdür?
Yine hatırlatıyorum annem ve babam evlidir.
Kütüğümü babamın kütüğü harici herhangi bir yere taşımak istiyorum.
Galiba bu mümkün değil.
Öğrenmek istediğim hangi durumlarda mümkün olur kütüğümün değişikliği?
Cevap: Ailem Evli Olduğu Halde Annemin Soyadını Almak İstiyorum
hala cevap veren olmamış. bu konularda bilgi sahibi olan kişilerden yardım istiyorum.
Cevap: Ailem Evli Olduğu Halde Annemin Soyadını Almak İstiyorum
Bahsettiğin şeylerden sadece ikametgahını değiştirebilirsin.Soyad ve adın biri çok istisnai durumlarda(ismin yanlış yazılması, herkes tarafından alaya konu olacak bir anlam taşıması veya kişinin herkes tarafından yıllarca başka isimle çağrılması, şahitler ve mahkemede oluşacak kanaat vs.) uzun sürecek bir dava süreciyle düşük bir ihtimal değişebilir.Kütük değişikliği de evlilik durumunda bayanın kocasının kütüğüne geçmesiyle olur.Yani kafası esenin(ailesiyle kavga eden, kendini insanlara farklı tanıtmak isteyen, yeni bir kimlikle yeni bir sayfa açayım hesabı takılan vs.) beğenmediği soyadını atması, adını istediği bir isim yapması, kütüğünü beğendiği bir yere alması gibi şeyler mümkün ve söz konusu olmadığı gibi çok çok istisnai durumlarda kişiye masraf açacak uzun ve sıkıntılı bir dava sürecinde(örneğin sadece isin için) gerçekleşebilir.Bilginize..