İpotekli evin haciz işlemi
Arkadaşlar borçlu olan kişinin haciz yol ile evine haciz davası açılacaktır. Fakat asker olan borçlu komutanlık tarafından 2008 de açılan davada evi ipoteklenmiştir. Bu evin satışı mümkün olur mu acaba? Eğer mümkünse ne kadar sürer. Avukatım haciz edilebilir mi diye tebliğ yollamış fakat sizlerin görüşünüde almak istedim. Bu yazı olumlu mu gelir olumsuz mu? Ne kadar süreceğini öğrenmem benim için gerçekten çok önemli.
Aradım sitede fakat 2010 dan önce böyle durumlar söz konusunu olduğu için tam emin olamadım.
Cevap: İptekli evin haciz işlemi
yok mu bir bilgisi olan arkadaşlar
Ben geçenlerde benzer bir soru sormuştum; Avukat açısından zor ve meşakkatli bir iş, işe başlamak için 4-5 bin lira para hazırlamanız gerek diye cevap almıştım.
Dediğiniz yazının gelmesi ise 15 gün 1 ay 2 ay gibi sürüyor. Pek belli değil yani.
Avukatım yapılması gereken bir iş olduğunu söyledi. Kişinin sadece 1 evi var ve askeri mahkemede yargılanma sürecinde olduğu için 2008 den beri askeri mahkeme haciz edilemez diye belirtmiş. Fakat sitede okuduğuma göre ipotekli olsa bile ev haciz edilebilir. Yazı olumlu geldiği zaman zaten vereceğini umuyorum adamın parayı fakat önemli olan yazının ne zaman geleceği ve yazı geldikten sonra ne kadar zaman sonra haciz işlemleri gerçekleştirilebilir. Yazının gelmesi 2 ay sürüyorsa Şenol Bey geri kalan haciz işlemleri ne kadar sürecek peki bilginiz var mı bu konuda?